Новосад планує аудит переміщених з окупованих територій вишів

— 4 жовтня 2019, 13:39

Не всі переміщені з окупованих територій виші забезпечують належну якість освіти. Тому потрібно провести їх аудит.

Про це міністерка освіти і науки України Ганна Новосад заявила на прес-конференції 4 жовтня у Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

– Для нас сьогодні є актуальним аудит мережі переміщених установ вищої освіти. Минуло п'ять років з моменту переміщення цих установ, і ми можемо констатувати, що не у всіх цих установах гарна якість освіти, – сказала міністерка на прес-конференції в п'ятницю в Києві.

На думку Новосад, потрібно подумати, "які з цих вузів можна, наприклад, об'єднати", щоб підвищити якість освіти в них.

Очільниця МОН Ганна Новосад

У 2019 році понад 1,8 тис абітурієнтів з Криму і ОРДЛО вступило в українські виші через освітні центри "Крим-Україна" і "Донбас-Україна", повідомила міністерка.

– У цьому році працювало 40 освітніх центрів" Донбас-Україна "і 35 освітніх центрів" Крим-Україна. За чотири роки кількість вступників через освітні центри збільшилася майже вдвічі, – додала Новосад.

За її словами, у 2016 році вступило 865 абітурієнтів, в 2017 році – 1 346, а в 2019 році 1600 студентів, які потрапили у виші через центр "Донбас-Україна".

– Що стосується "Крим-Україна", то в 2016 році таких осіб було 153, у 2017 – 254, а в 2019 році – 265. Тут цифра зростає повільніше, – зазначила міністерка.

Найбільш популярним університетом серед вступників з Криму став Таврійський національний університет ім.Вернадського (110 осіб), потім Київський національний економічний університет ім.Вадима Гетьмана (51), Національний університет "Львівська політехніка" (24 студента) та Херсонський державний університет (22) .

Вас також може зацікавити:

Очільниця МОН хоче змінити академічні стипендії

Подякуйте вчителю! Як приєднатися до флешмобу міністерки Ганни Новосад

Що буде з реформою освіти? Перші відповіді нової команди МОН

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на нашій сторінці у Facebook.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні