"Бути мамою та працювати – це жити подвійним життям". Що з цим робити? Досвід

— 1 листопада 2019, 15:10

Очікування від жінок продовжують бути занадто високими.

Особливо це стосується тих, хто поєднує материнство та кар'єру.

Від жінок очікують, що вони будуть працювати так, ніби в них немає дітей і займатись дітьми так, ніби в них немає роботи, пише Motherly.

Очікування від жінок продовжують бути занадто високими. Фото: encrier/Depositphotos

"Бути мамою та працювати – це ніби жити подвійним життям, розповідає Шанна Хоккінг. – Я відчувала необхідність погоджуватись на екстразавдання, щоб показати, що я, як і будь-яка мама, можу працювати понаднормово.

При цьому вважалося, що я маю пекти домашній торт на День народження.

Я говорила про ці проблеми лише з чоловіком та найближчими друзями. Здавалося, що весь світ зрозумів, як це – поєднувати родину та роботу і лише я не встигаю з дедлайнами, пропускаю шкільні свята, свою родину, себе".

Хоккінг розповідає, як зціджувала молоко на роботі в туалетній кімнаті двічі в день, і це були єдині дві можливості подивитись на себе в дзеркало.

"Були гарні дні, коли я все встигала вдома на руках з дитиною та вдягнута в офісний костюм. І були погані дні, коли я ридала, дивлячись на своє відображення у дзеркалі", – каже вона.

Жінка вважає, що це в тому числі й результат того, що від жінок загалом очікують взаємовиключної поведінки:

"Нас хочуть бачити твердими на роботі, а потім звинувачують, що ми недостатньо чуйні. А коли ти мама, то тебе просто розглядають під мікроскопом".

За словами Хоккінг, бути мамою та добре робити свою роботу – реально. Але не варто очікувати, що ви "матимете все".

"Найкращий висновок, який я зробила, коли була працюючою мамою "достатньо добре" – найважливіше. Мені довелося забути про свій перфекціонізм, навчитись просити про допомогу та шукати радість в кожному дні", – підсумовує вона.

Вас також може зацікавити:

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на нашій сторінці у Facebook.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні