7 звичок, які допоможуть прочитати більше книг

Катерина Хорощак — 8 січня 2020, 11:51

Книги читати дедалі складніше, аніж статті чи пости в соціальних мережах. Вони вимагають терпіння і уваги, яких часто не вистачає.

Скот Янг, автор, який пише про роботу та продуктивність, виокремив 7 звичок, які допоможуть вам зменшити список непрочитаних книг.

Ви повинні читати не тільки для того, аби прочитати книгу, а й для того, щоб зрозуміти тему. Фото: VitalikRadko/Depositphotos

Звичка № 1: не відчувайте вину за те, що відклали книгу і почали нову

Одна із причин, чому ви читаєте мало книжок у тому, що деякі з розпочатих вам не дуже подобаються.

Тому не варто змушувати себе прочитати книгу, яка не приносить вам користі, виявилась занадто банальною чи передбачуваною.

Звичка № 2: створіть список книг, які ви хочете прочитати

Це можна зробити в Kindle или eReader. Або ще можна скористатися сайтом Goodreads. Там ви знайдете списки популярних книг та рейтинги літератури за різною тематикою.

Звичка № 3: слухайте більше книг

Це допоможе вам осягнути більше книг, оскільки слухати можна навіьть тоді, коли читати майже не можливо.

Звичка № 4: не піддавайтеся спокусі зайнятися чимось простішим

Ви починаєте читати. Але зі значно меншою охотою, ніж гортати стрічку Фейсбуку чи Інстаграму. І час, який ви виділили для книги, раптом забирають соціальні мережі.

Щоб цього не трапилося, вам потрібно обмежувати використання соціальних мереж перед і під час читання. Наприклад, відкласти телефон подалі від себе.

Звичка № 5: залиште 30 хвилин перед сном для читання

Ця звичка також дозволить вам прочитати більше книг. Якщо ви читимете по 25 сторінок за вечір, до кінця року прочитаних книг буде більше 30.

Інший варіант – слухати аудіокниги на ніч.

Звичка № 6: видаліть соціальні мережі зі смартфона і встановіть додатки із книгами

Проблема у тому, що у телефонах є додатки, які привертають занажто багато уваги. Якщо ви видалите ці застосунки або обмежите їх використання, то зможете виділити більше часу для читання.

Звичка № 7: читайте з ціллю

Тобто ви повинні читати не тільки для того, аби прочитати книгу, а й для того, щоб зрозуміти тему.

Це може перерости в повноцінне навчання. І для того, щоб поглибити свої знання, вам доведеться прочитати не одну книгу із обраної вами тематики.

Вас також може зацікавити:

Як читати сучасним дітям – 5 методів, як робити це цікаво

Як прочитати 100 книг за рік? Практичні поради

Найкращі книжки світу, або Що має прочитати кожен

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні