Як мрії допомагають досягти успіху і навіщо Україні потрібен форум про це

Як мрії допомагають досягти успіху і навіщо Україні потрібен форум про це

Є версія, що Альберт Ейнштейн вперше почав працювати над теорією відносності під час вільних від роботи роздумів: він мріяв про біг поруч із сонячним променем до краю Всесвіту.

Вчений навіть називав уяву одним з головних активів людини.

Гольфіст Тайгер Вудс використовував візуалізацію, щоб поліпшити свою гру, а баскетболіст Майкл Джордан представляв, як він робить кидки перед кожним матчем в NBA.

Всі люди мріють, і часто — це не даремно проведений час, а цінний ресурс. Мрії свідчать про креативність, допомагають досягати цілей і навіть розвивати економіку.

27 лютого у Києві відбудеться форум великих мрійників Dream BIG Forum.

Встигніть придбати квитки!

Мрії - це корисно

За статистикою, близько половини наших думок — це різні форми мрій. Ці роздуми можуть бути як абсолютно віддаленими від реальності, так і допомагати вирішувати реальні проблеми і завдання.

Є люди, які мріють більше ніж інші. Оточення часто ставиться до них трохи критично, докоряючи їм в нестачі концентрації.

Але це не зовсім справедливо: дослідження показують, що люди, які відволікаються на власні думки, наприклад, під час зустрічей, схильні мати більш високий рівень інтелекту і креативності.

Але це далеко не все — існує пряма залежність між мріями і досягненням цілей.

Вчені довели, що спортсмени, які активно використовують свою уяву, виступають більш впевнено і показують кращі результати. Тайгер Вудс і Майкл Джордан тому приклад.

"Мрії можуть створювати асоціації між частинами інформації, про які людина раніше не замислювався. Цей процес відповідає за креативність, розвиває мудрість і часто призводить до вирішення складних проблем", — підкреслює Еудженіо Роте, психіатр Флоридського міжнародного університету.

Важливо мріяти по-крупному

Одного разу менеджер Disney, який займався розвитком роздрібної мережі компанії, попросив поради у Стіва Джобса — на той момент найбільшого акціонера корпорації. Той відповів: "Мрій крупніше".

"Люди, які сміливо вірять, що можуть змінити світ, зрештою його змінять", — був упевнений глава Apple.

Стів Джобс закликав не жити чужими догмами і не дозволяти думкам інших людей заглушати внутрішній голос. Йти за своїм серцем та інтуїцією — ось головна порада, яку давав підприємець.

"Великі" мрії можуть змінювати не тільки життя конкретної людини, а й усієї держави.

Згідно з дослідженням, проведеним співробітниками Інформаційного центру Лейбніца з економіки, підприємці з великими амбіціями краще впливають на розвиток економіки країни, ніж підприємницька діяльність в принципі.

Автори описують амбітних підприємців як тих, хто активно залучений у створення нових підприємств або управління бізнесом, якому менше 3,5 років, і які планують збільшити штат співробітників на 20 і більше осіб протягом п'яти років після старту.

Дослідники з'ясували, що чим вище відсоток таких людей серед населення країни, тим швидше зростає економіка держави, зокрема - показник ВВП. Автори підкреслюють, що ця тенденція особливо актуальна для країн з перехідною економікою, зокрема, зі Східної Європи.

"Амбіції позитивно впливають на показники людини, наприклад, освіту. Згодом це веде до більш високих зарплат, престижну роботу і задоволенню від життя ", — пишуть у своїй роботі професори Тімоті Джадж і Джон Каммейер-Мюллер.

Форум мрійників

27 лютого в Києві пройде Dream BIG Forum — захід, де зберуться яскраві мрійники, які досягли цілей всупереч труднощам. Організатором і одним зі спікерів форуму виступає Артур Мхітарян, засновник девелоперської компанії TARYAN Group.

Для холдингу ця подія — частина корпоративної соціальної відповідальності, в рамках якої підтримується благодійний фонд "Таблеточки". Ідея форуму полягає в тому, щоб надихнути якомога більше людей на нові мрії, цілі та досягнення.

Компанія втілює в життя амбітні проекти.

Зараз TARYAN Group будує вежі майбутнього Taryan Towers — це флагманський однойменний проект, в якому реалізовано все краще з досвіду в бізнесі компанії.

На дахах Taryan Towers, які об'єднані двоповерховими скляними мостами, можна буде відвідати ресторан, парк, зону інновацій та розваг.

Серед реалізованих проектів: Royal Tower — перший будинок в Києві з повноцінним парком на даху, Jack House з першим термальним басейном на даху та Tsarsky — кращий лайф-стайл курорт країни.

Серед спікерів форуму — бізнесмен та державний діяч Ахмед Бін Байат.

Його називають одним із творців сучасного Дубая, адже він очолював велику девелоперську компанію Dubai Holding під час активного розвитку міста.

Саме під керівництвом Ахмеда Бін Байата Dubai Holding побудувала відомий, "вітрильний" готель Burj al Arab, який став візитною карткою Дубая та інші знакові об'єкти: Dubai Media City, Internet City, Jumeirah Beach, науково-дослідний парк і багато іншого.

50 років тому Дубай був невеликим містом. Його Правитель і місцеві діячі задумалися, як привернути увагу і стати одним зі світових центрів. Так в Дубаї почали будувати одні з найцікавіших з архітектурної точки зору будівлі у світі.

"Коли ти маленька країна, ти не можеш сказати: добре, що я можу побудувати ще одну маленьку будівлю, — каже Ахмед Бін Байат. — Нікому це не цікаво. Звичайно, ти можеш не досягти великих цілей, але це не соромно. У той же час дуже важливо мріяти по-крупному".

Ще один приклад великого мрійника, який виступить на Dream BIG Forum — засновник FEDORIV Group Андрій Федорів. Він стверджує, що мрії потрібні для того, щоб жити, адже жити і не мріяти — це існування, побут.

"Зараз у мене мрій набагато більше, ніж в дитинстві, і всі вони різні", — говорить Андрій Федорів.

Крім того, на Dream BIG Forum виступлять маркетолог і засновник Fedoriv Group Андрій Федорів, письменник і автор шести світових бестселерів Роберт Грін, тренер з щастя Алла Клименко, співзасновник агентства Gres Todorchuk PR Ярослава Гресь, а також перший президент України Леонід Кравчук.

Ведуча форуму — Маша Єфросиніна.

Усі вони не боялися мріяти по-крупному, і у підсумку домоглися тих вершин, про які багато хто навіть не замислювалися.

Головне сьогодні