Як звичка їсти руками може вплинути на організм. Пояснюють вчені

Дарія Поперечна — 7 лютого 2020, 14:35

Можливість фізично торкатися до їжі змушує думати, що вона смачніша та ситніша.

Такого висновку дійшли вчені університету Стівенса в Нью-Йорку, провівши низку досліджень.

Справа в тому, що дотик до продукту посилює чуттєві сприйняття мозку та збільшує відчуття голоду, цитує експертів видання The Daily Mail.

Можливість торкатися до їжі змушує думати, що вона смачніша. Фото VadimVasenin/Depositphotos

Вчені виявили, що подібний ефект притаманний людям, які зазвичай контролюють свій раціон.

При цьому, люди, які не обмежують себе у бажані їжі – не відчули особливої тяги, тримаючи продукт у руках.

"Дві групи по-різному обробляють сенсорну інформацію.

Для людей, які регулярно контролюють своє споживання їжі, прямий дотик викликає посилений сенсорний відгук, роблячи їжу більш бажаною і привабливою", – пояснює професор Адріана Маджарова.

Попередні дослідження надмірного споживання їжі показали, що завелика кількість шкідливих продуктів може негативно впливати на частину мозку, яка відповідає за самоконтроль.

А канадські дослідники виявили, що затухання частини мозку, яка регулює силу волі, призвела до більшої тяги до висококалорійної їжі.

Є й інші причини, які на психологічному рівні можуть посилити відчуття голоду.

Наприклад, якщо відволікатися під час прийому їжі на телефон – можна втратити контроль над кількістю спожитих продуктів.

Це заважає організму розпізнавати сигнали, що він ситий, й збільшує апетит.

Вас також може зацікавити:

Яка їжа робить нас товстими? Пояснює дослідження

Їжа для вагітних: основні правила харчування та поради від МОЗ

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні