Що їдять в Європі?

Що їдять в Європі?

Не секрет, що в багатьох аспектах ми підглядаємо за Європою – мода, рівень життя, культура і, звичайно, фуд-тренди.

Яку їжу їдять в Європі, які фуд-тренди тільки починають приходити до нас і в чому варто взяти приклад із закордону?

1. Рослинний білок

Все більше і більше людей переходять на рослинне харчування, відмовляючись від м'яса і тваринних продуктів.

Зернові, проростки, бобові, насіння, соя, водорості – всі ці продукти містять велику кількість білка.

Тепер замість стейків і соковитих бургерів можна замовити котлети з нуту, кіноа або суміші гороху, картоплі та пшениці.

2. Протеїн


Сьогодні протеїн популярний не тільки серед спортсменів.

Головний тренд останніх років –стрімке зростання популярності продуктів харчування з підвищеним вмістом протеїну.

Раніше на спеціальних білкових дієтах сиділи ті, хто хотів схуднути або набрати м'язову масу, тепер білки додають в саму різну продукцію – від йогуртів до чіпсів.

3. Суміш олії та вершкового масла


Суміші – давно відомий європейцям продукт. Вони стали невід'ємною частиною їх раціону. Суміш рослинно-вершкова підкорила споживачів насамперед низьким рівнем тваринних жирів і холестерину, збагаченістю вітамінами А, D, Е, К і вершковим смаком.

Варто відзначити, що в Європі деякі рослинно-вершкові суміші, збагачені біологічно активними речовинами, коштують навіть дорожче, ніж масло.

І європейські споживачі активно купують ці продукти, розуміючи їх цінність і користь для здоров'я.

4. Ніякого глютену

В Європі можна знайти безглютенову версію абсолютно будь-якого продукту.

Тренд на ЗСЖ зробив глютен новим ворогом №1, а виробники, які пишуть на своїх продуктах "без глютену", нехай і неусвідомлено, але зміцнили в свідомості думку про його шкоду для здоров'я.

5. Продукти без лактози

У нас безлактозне молоко стало популярним лише кілька років тому, а от за кордоном цей тренд процвітає вже давно.

Крім молока, в Європі можна купити безлактозні йогурти, сири і навіть вершки.

А ті, хто зовсім не вживає молочку, обирають альтернативні продукти із сої.

Головне сьогодні