7 книжок про життя без стереотипів

Софія Кочмар-Тимошенко  — 24 жовтня 2020, 10:00

Всі люди мають жити парами, чоловіки ніколи не плачуть, феміністки не носять рожевого, а депресія це просто вигадка тих, кому нічого робити.

Наше життя часто сповнене стереотипів.

Ми зібрали книжки, що похитнуть деякі ваші уявлення про світ.

"Несподівана радість самотності"

ВІДЕО ДНЯ

Вам за тридцять і ви неодружені? Батьки і родичі тиснуть на вас, щоб шукали собі пару? Помічаєте жалісливі погляди в одружених колег чи знайомих?

Авторка книги переконує, що самотність це не вирок, і допоможе вам прийняти її, знайти радість у ній та абстрагуватися від громадської думки.

"Несподівана радість самотності"

Ми живемо у культурі, яка цінує переважно парні стосунки, а самотніх таврує білими воронами та нездатними знайти собі когось, хто б їх покохав.

Час розвінчати міф про щасливий шлюб навіки та знищити нав’язаний суспільством страх самотності!

Ця книжка не має на меті розбити щасливі пари, але вона доводить, що самому можна жити таким самим радісним та повноцінним життям. І це нормально.

"Захисники галактики". Влада і криза в чоловічому світі"

Ми звикли, що у гендерних студіях більше уваги приділяється становищу жінок, а проблеми чоловіків та маскулінність вивчені меншою мірою.

Якими чоловіки бачать себе і якими їх бачать інші, чого від них очікують і вимагають, за що засуджують і карають, як це позначається на можливостях самореалізації в суспільстві та загальній якості життя, як історично розвивалися уявлення про маскулінність і чому нині можемо говорити про кризу маскулінності...

"Захисники галактики"

Тамара Марценюк пропонує відповіді на ці та багато інших запитань, спираючись на широку джерельну основу та власну дослідницьку роботу.

Дізнайтесь, які міфи псують життя сучасним чоловікам та що з цим робити.

"Фактологія. 10 хибних уявлень про світ, і чому все набагато краще, ніж ми думаємо"

Ми схильні драматизувати життя навколо нас. Яка частка людей у світі живе в злиднях? Скільки сучасних дітей вакциновано? Скільки років навчаються дівчата з бідних країн?

Інформація про ці факти постійно циркулює навколо нас, але навіть високоосвічені люди відповідають на них неправильно.

Ця книжка допоможе вам перевірити свої знання про світ.

"Фактологія"

Спойлер: скоріш за все, реальність набагато краще, ніж ви думаєте! Ганс Росслінг в 11-ти розділах, поступово доказує, що насправді ми помиляємося, а ситуація в світі навпаки покращується.

Використовуйте цю книгу, як щеплення від паніки. До речі, її рекомендує Білл Гейтс.

"Чому не варто боятися фемінізму"

Як швидко й безболісно позбутися страшних і смішних стереотипів про фемінізм?

У новій книжці Тамари Марценюк огляд основних етапів світового феміністичного руху, його ключових постатей і праць, а також здобутків, що їх нині сприймаємо як належне.

"Чому не варто боятися фемінізму"

А ще список додаткової літератури після кожного розділу та посилання на відео-матеріали по темі, багато інформації про сучасні феміністичні тренди, фемактивізм, людей і організації, які нині працюють в Україні задля забезпечення рівних прав для жінок і чоловіків.

Ця книжка не має на меті зробити вас прихильником фемінізму, лише максимально заглибитись в тему та у ній розібратись.

"Бути окей. Що важливо знати про психічне здоров’я"

Про психічне здоров’я в Україні досі говорити соромно, думати лячно, звернутися до лікаря дорого і не відомо навіть, як його знайти. Як взагалі дізнатись, чи все з вами окей?

Медична журналістка та популяризаторка здорового способу життя Дарка Озерна у своїй книжці розповідає не тільки базову інформацію про психічне здоров’я із посиланнями на медичні протоколи, а й певну систему орієнтирів, за якими можна себе перевірити.

"Бути окей"

Авторка орієнтується на український контекст: що в нас про що кажуть, які існують стереотипи, які виникають проблеми, що їх спричиняє та які їхні можливі наслідки.

"Креативність та інші фундаменталізми"

Як креативність стала вимогою сьогодення і що насправді ховається під цим поняттям?

Сьогодні до креативності заохочують не тільки митців, а й керівників-підприємців та політичних лідерів; креативні рішення радять сімейні психотерапевти.

"Креативність та інші фундаменталізми"

Книжка бельгійського соціолога культури Паскаля Ґілена "Креативність та інші фундаменталізми" побудована як восьмиденна подорож, що розгортається між кінцем 1980-х і початком 2010-х років, у якій Ґілен розглядає суспільний контекст креативності на трьох рівнях індивідуальному, інституційному й загальносуспільному, а також вступає в діалог із Славоєм Жижеком, Петером Слотердайком і Алессандро Барікко.

"Дорослих не буває. Історія дорослішання на середині життя"

Якщо вам справді потрібно "зустріти" 40, то з цією книгою якраз можна це зробити.

Авторка пише про типові й нетипові досвіди та виклики свого покоління, вічні й унікальні, притаманні нашому часові: про кризу середнього віку, перші провістки старіння, про подолання хвороби, тероризм, нові кар’єрні етапи, мудрішання і примирення, любов і дружбу, мудрість і щирість.

"Дорослих не буває"

До цих, здавалося б, універсальних тем Дракермен підходить із самоіронією та інколи несподіваним гумором.

Ця відверта книга змусить вас дивуватись та сміятися водночас.

Добірка підготована за сприяння Yakaboo.ua

Вас також може зацікавити:

Дізнатися більше: 5 книг про науку, космос, гени та хімію життя

7 дитячих книжкових новинок від українських видавництв

Що почитати: 10 книжок, від яких ви не зможете відірватися на карантині

7 знакових книжок української малої прози

Як знайти фільм або книжку, які схожі на ваші улюблені

30 україномовних Youtube-каналів на будь-який смак. ДОБІРКА

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні