Wog запустив переробку кавової гущі ®

18 листопада 2020

АЗК Wog спільно з українською еко-компанією Blue Ocean Solutions (BOS) в рамках ЕКО-платформи "До природи з добром" запустили проект з переробки кавової гущі.

Тепер кавова гуща, що залишається після приготування кави з кавомашинах мережі, буде збиратися для подальшої переробки в зручні екологічні підстаканники.

Крім цього, мережа відмовилася від використання пластикових соломинок для напоїв – компанія пропонує їх екологічний аналог.

На першому етапі підстаканники з кавової гущі та еко-трубочки доступні на АЗК Wog у Києві та області. Надалі проект буде реалізований на всіх об’єктах мережі.

"Wog піклується про навколишнє середовище і прагне скоротити забруднення нашої планети.

А тому проект з переробки кавової гущі для компанії – не тільки сучасне екологічне рішення з утилізації кавових відходів, а й можливість у майбутньому істотно скоротити використання пластику", - заявила куратор ЕКО-платформи і директор з комунікацій Wog Олена Осипчук.

Крім кавової гущі у виробництві еко-підстаканників також використовується макулатура у співвідношенні 3 до 7.

На всіх етапах виробництва від створення однорідної маси до формування, сушки і упаковки продукція BOS проходить жорсткий контроль для забезпечення найвищої якості.

Крім цього, компанія замінила пластикові соломинки для напоїв в мережі АЗК і Wog CAFE на їх екологічний міцний аналог від BOS, для виробництва якого використовується спеціально створений папір і харчовий клей.

Уся сировина, що використовується при виготовленні соломинок, має європейські сертифікати якості і безпеки.

Така соломинка здатна перебувати в окропі до півтори години, не втрачаючи основних властивостей.

"Нашій команді не байдуже майбутнє планети, тому ми налагодили виробництво паперових виробів масового споживання, які стали гідною заміною пластику.

Почали ми з маленької соломинки, але вже працюємо над альтернативними рішеннями для інших пластикових предметів побуту.

У співпраці з компанією Wog ми перетворили кавову гущу на зручні підстаканники, які будуть використовуватися для транспортування кави", - заявила директор компанії BOS Анна Тарасова.

Кавова гуща – це новий вид чистої та безпечної сировини для виготовлення великої кількості еко-виробів.

На жаль, цей матеріал все ще суттєво недооцінений в Україні.

"Wog спільно з компанією BOS не має наміру зупинятися на досягнутому – в наших планах також запустити виробництво екологічної альтернативи пластикової кришки для стаканчиків з паперового волокна і кавової гущі", - зазначила Олена Осипчук.

Також кавову гущу, яка залишається після приготування кави у кавомашинах на п’яти АЗК міста Луцьк, Wog віддає на переробку в компанію "Пастернак", де її використовують для виготовлення органічного добрива – біогумусу.