Що не варто купувати для дому. В Україні відкрили "онлайн-магазин" проти домашнього насильства. ФОТО

Катерина Хорощак — 27 листопада 2020, 17:36

Amnesty International презентувала соціальну платформу "Все не для дому" у форматі першого онлайн-магазину з товарами, що символізують типові сценарії домашнього насильства.

Це проєкт в рамках міжнародної акції 16 днів проти гендерного зумовленого насильства.

Він має на меті мотивувати жінок, чоловіків і дітей не ігнорувати проблему і не бути байдужими свідками насильства.

Серед товарів на сайті - постільна білизна, на якій "не можна відмовляти чоловікові"; халат, що змушує цілодобово сидіти вдома чи штори, які приховують насильство, яке відбувається вдома.

Ось декілька світлин з фотопроєкту.

"Ці, такі звичні нам речі побуту у багатьох сім’ях є символами фізичного, економічного, сексуального, та психологічного насильства, яке, втім, досі замовчується і сприймається як норма чи "приватна справа".

Але насильство - це завжди злочин, який не можна ігнорувати, адже це призводить лише до погіршення ситуації. Щоб ми та наші діти мали змогу жити у світі, де немає місця насильству в сім’ї, ми маємо почати з себе.

Маємо спільно протидіяти всім формам домашнього насильства, щоб воно перестало бути нормою та "приватною справою". Цей злочин поряд, і він стосується кожної та кожного з нас", - зазначила директорка Amnesty International Оксана Покальчук.

"Все не для дому" не лише пояснює, як розпізнати насильство і яким воно буває, тут також можна знайти чіткі алгоритми дій щодо того, як у ситуації домашнього насильства діяти свідкам, постраждалим та що має робити поліція.

Аби долучитися до кампанії проти домашнього насильства, розробники магазину пропонують поширити картки з товарами в соціальних мережах, розмістити алгоритми дій у під'їздах і публічних місцях та підписати листа з вимогою ратифікації Стамбульської конвенції — найбільш комплексного документа Ради Європи, що має на меті захистити жінок, чоловіків і дітей від домашнього насильства та його наслідків.

Вас також може зацікавити:

16 днів проти насильства: Україна долучається до міжнародної акції. ВІДЕО

Папа Франциск пообіцяв викорінити сексуальне насильство в церкві після скандального звіту

Чи вирішать окремі вагони для чоловіків та жінок проблему сексуальних домагань та насильства?

В Україні з'явилася "гаряча лінія" для жертв насильства

Як допомагають постраждалим від домашнього насильства в Україні і скільки це коштує

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя

Реклама:

Головне сьогодні