Лікар Євгеній Комаровський пояснив зв’язок між вітаміном D і коронавірусом ®

— 15 березня 2021, 09:00

За даними досліджень, в Україні дефіцит вітаміну D має 92% школярів та 82% дорослих. У світі статистика приблизно така ж сама.

Лікар та ведучий Євгеній Комаровський на своєму YouTube каналі розповів про важливість прийому вітаміну D3 і назвав дві причини, чому в часи пандемії коронавірусу популярність вітаміну D зросла в рази.

"Перший фактор: з’явилась можливість швидко та відносно недорого визначити концентрацію вітаміну D в організмі людини. Другий фактор — це те, що сучасні технології дозволили знайти зв’язок між рівнем вітаміну D, способом життя та наявністю або відсутністю певних захворювань", — запевняє лікар Комаровський.

За словами лікаря, Вітамін D завжди вважався виключно дитячим вітаміном, адже оберігає дитину від рахіту. Але за останні 5-10 років виявилося, що він необхідний усім, так як з його рівнем пов'язана велика кількість захворювань.

З’явилась надія на те, що на це можна вплинути, підвищивши рівень вітаміну D в організмі. Які саме захворювання та процеси лікар розказує у його новому відео.

Чи не є прийом вітаміну лише модною тенденцією?У відео Євгеній Комаровский також дає відповіді на запитання:

1. Чи можемо ми отримати необхідну кількість вітаміну D з продуктів харчування?

2. Яке джерело цього вітаміну найбільш дієве і корисне?

3. Який препарат обрати та який приймає сам лікар?

"Взагалі, поняття здоров’я дорослої людини має прямий зв’язок з вітаміном D", — переконує Євгеній Комаровський.

Головне сьогодні