Лисичкам з притулку "Бест Френдс" будують новий вольєр ®

— 16 березня 2021, 18:20

Мережа побутової техніки й електроніки Фокстрот стала опікуном двох лисичок, врятованих волонтерами, та взялася покращувати їхні житлові умови.

Лис Філя потрапив до притулку для диких тварин ще лисеням з пораненою лапкою, там йому поставили спицю, вилікували і мали випустити на свободу. Але, розуміючи те, що з такою травмою тварина навряд чи зможе вижити в диких умовах, волонтери влаштували Філю до притулку для безпритульних тварин "Бест френдс" (Київська обл.).

Лисичку Алісу викупили з притравочної станції, фактично – врятувавши її, бо там вона була приречена на страждання та загибель. Але й у дикій природі вижити вона вже не змогла б.

"Для обох звірят ми переобладнали вольєр, що призначений для песиків, сподіваючись, з часом зібрати кошти на повноцінну "оселю", – розповідають волонтери.

Сподівання здійснилися раніше, ніж очікували, адже Фокстрот у рамках проєкту "Пухнасті друзі в кожен дім" та проєкту "Опіка" благодійного фонду Happy Paw будує для Філі та Аліси новий комфортний вольєр, максимально наближений до природніх умов.

"Коли ми дізнались про те, що у "Бест Френдс" потребують опіки не лише покинуті котики та песики, а й ці дві лисички, не змогли залишити їх без нашої уваги. Вирішили взяти на себе основні фінансові зобов’язання з їх утримання, в тому числі – побудувати просторий вольєр", – розповіла Наталія Ставраті, маркетинг директор Фокстрот.

Як говорять у благодійному фонді Happy Paw, проєкт "Опіка" передбачає опіку песиків та котиків на відстані у притулках-партнерах, коли людина не може забрати тварину з притулку, але дуже хоче допомагати.

"Опікунами тварин можуть стати як фізичні особи, так і юридичні організації. Для цього потрібно подати заявку на сайті фонду, а потім щомісяця надавати фінансову допомогу, на яку фонд закуповує корм і передає в притулки. Також опікуни можуть приїздити в притулки, соціалізовувати цих тварин та допомагати шукати їм нові сім’ї. Ми вдячні компанії Фокстрот, яка підтримала нашу ініціативу. Тепер лисенята Філя і Аліса будуть забезпечені не тільки теплим просторим будиночком, а і щомісячним смачним раціоном", – зазначили у фонді.

Разом з тим, мережа Фокстрот та благодійна організація Happy Paw активно впроваджують проєкт "Пухнасті друзі в кожен дім", сприяючи підвищенню обізнаності суспільства про можливості "усиновлення" безпритульних тварин та відповідального ставлення до домашніх улюбленців.

За один місяць з моменту старту соціальної ініціативи запущено:

  • інформаційну кампанію про безпритульних тварин та притулки для них у метрополітені Києва і Харкова, в магазинах мережі Фокстрот;
  • відвантажено необхідну побутову техніку до притулків: "В добрі руки" (Київська обл.), Притулок Ірини Добролюбової (Київ). Ця ініціатива впроваджена на регулярній основі;
  • конкурс для школярів "Благодійніки в Дії" та "Урок доброти" в дитячих садочках, благодійний "Забіг з улюбленцями" для збору коштів на стерилізацію домашніх тварин малозабезпечених жителів столиці.

Головне сьогодні