У Львові кришка каналізаційного люка вбила 10-річного хлопчика

Катерина Хорощак — 22 березня 2021, 16:21

У Львові в ДТП через незакріплену кришку каналізаційного люка загинув 10-річний хлопчик. Трагедія трапилася ввечері 21 березня.

Кришка вирвалася з-під коліс автомобіля Державної служби з надзвичайних ситуацій і врізалась у авто на зустрічній смузі, повідомила пресслужба Головного управління ДСНС Львівської області.

10-річний хлопчик перебував на передньому пасажирському сидінні машини, яка їхала по зустрічній смузі.

Люк вирвався з-під коліс автомобіля, пробив лобове скло авто і вбив дитину на місці, повідомили в Нацполіції.

Люк вирвався з-під коліс автомобіля, пробив лобове скло авто і вбив дитину на місці

За цим фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху) ККУ, що передбачає позбавлення волі до восьми років.

Міський голова Львова Андрій Садовий розповів, що ремонтна бригада виїхала на місце аварійного люку у суботу 20 березня та обгородила територію, але хтось із водіїв зніс цю огорожу.

За інформацією очевидців, у суботу 20 березня ще о 15.00 год на тому ж місці сталося ДТП. Також вночі чоловік заїхав колесом у відкритий люк, тож гарячу лінію міста повідомляли двічі про аварійну ситуацію, пише "Твоє місто".

"Люк знаходився на своєму місці. Поліція проведе розслідування і буде жорстоке покарання. Такий випадок буває раз на сто мільйонів. Це трагедія особисто для мене", – заявив міський голова.

Водночас на питання, чому на гарячій лінії міста не відреагували на відкритий люк посеред дороги, мер підтвердив, що комунальникам достатньо години-двох, щоб відреагувати на звернення.

Однак він не відповів, чому у місті не відреагували на звернення, і сказав, що всі обставини трагедії встановить слідча комісія.

Вас також може зацікавити:

Через що трапляються ДТП: 5 найпоширеніших причин – МВС

Автокрісло: як їздити з дитиною у таксі, як вибрати своє та чи є альтернативи

Як побороти страх водіння і стати більш впевненим за кермом? Поради

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Також ми ведемо корисний Telegram-канал "Мамо, я у шапці!".

Реклама:

Головне сьогодні