На АЗК WOG – лише  бамбукові екогорнята ®

— 24 травня 2021, 15:55

Мережа АЗК WOG у партнерстві з компанією "Paper-Cups" запустила екогорнята з бамбукової целюлози з оригінальним дизайном. Такий виріб розкладається швидко й безпечно для довкілля та не виділяє токсичних речовин в атмосферу.

"Нові бамбукові горнята – це чудова альтернатива виробам з елементами, які мають властивість довго розкладатися в середовищі та завдавати шкоду природі.

Бамбук має високі темпи відновлення – за добу він виростає на понад 30 см, тоді як звичайному дереву для цього потрібно кілька років.

Тому, використовуючи бамбук як сировину для виготовлення посуду, ми бережемо наші ліси", - кажуть на WOG.

Рослина зростає в екологічно чистих районах, тому не потребує жодних добрив для стимуляції росту. Таким чином, бамбук – це один з найчистіших екоматеріалів, який повністю розкладається, швидко та безпечно для довкілля.

Окрім того, мережа вирішила не вибілювати горнятка. Адже для висвітлення матеріалу використовується хлор та інші небезпечні для атмосфери речовини.

Тому на WOG горнята природного жовтуватого кольору, але з неймовірно веселим дизайном. Головним героєм є сам бамбук, який розповідає про свою унікальність.

Важливо, що наливаючи напої в такі горнятка, гарячі чи холодні, можна не турбуватися про несподівані "добавки" до ваших кави чи чаю.

Зазначимо, що нові екогорнята випущені в рамках екоплатформи WOG "До природи з добром", мета якої – раціоналізація використання природних ресурсів та захист довкілля, а також популяризація та виховання в українців принципів ековідповідальності й турботи про природу.

Наразі горнята доступні на всіх об’єктах мережі у Києві. А вже до кінця літа налити напій в бамбуковий виріб можна буде на АЗК по всій країні.

"Для WOG турбота про довкілля – не просто частина бізнес-стратегії, це наша особиста відповідальність.

Ми розуміємо, що питання екології стосуються кожного. Тут не можна стояти осторонь, бо життєве середовище у нас спільне, незалежно від уподобань, професії, матеріального становища та інших факторів.

Тому WOG активно розвиває еконапрям, реалізовує низку природоохоронних проектів, серед яких і повна заміна горнят на їх екоальтернативу.

Сподіваюся, наші горнятка з веселим бамбуком сподобаються клієнтам, і напої в них їм смакуватиму ще краще", — зазначила Олена Осипчук, директор з комунікацій WOG та куратор екоплатформи.

Також в рамках екоплатформи WOG разом з компанією "PGU" запустив екокришечки для горнят, які виготовляють з харчового пластику – PS (полістирол).

Для їх виробництва використовується 30% поствиробничих відходів. Кришечки, як і бамбукові горнятка, повністю розкладаються без шкоди для природи.

Окрім того, WOG до кінця літа планує розшити географію проекту з переробки кавової гущі на екопідстаканники та замінити пластикові трубочки на їх екоальтернативу по всій мережі.

Головне сьогодні