Партнери ФВУ та Епіцентр виділять 10 млн грн за вихід Збірної в 1/4 фіналу ®

— 10 вересня 2021, 18:25
Збірна України з волейболу. Кубок Хортиці-2021 Фото: Артем Лавренчук

Партнери Федерації волейболу та мережа торговельних центрів Епіцентр планують виділити 10 млн грн призових у разі перемоги чоловічої збірної України над командою Росії в 1/8 фіналу Чемпіонату Європи.

Про це повідомила Федерація волейболу України з посиланням на слова президента організації Михайла Мельника.

"В останні роки збірна України з волейболу демонструє хороші результати. Завдяки підтримці корпоративних партнерів збірної зараз у нас є можливість мотивувати наших хлопців та дівчат на гру не тільки словами, але й фінансово.

В той же час вітчизняний волейбол потребує бiльшої фінансової підтримки не тільки від українського бізнесу, але й від держави. Завдяки державним програмам розвитку волейболу збірні Польщі та Сербії зовсім нещодавно вигравали чемпіонати світу та Європи.

І тільки за умов гідної уваги до волейболу з боку української влади ми зможемо досягти досить пристойних успіхів на європейських та світових форумах", - підкреслив Михайло Мельник.

Зазначимо, що на груповому етапі Чемпіонату Європи підопічні Уґіса Крастіньша здобули три перемоги - над Грецією, Португалією та Бельгією.

Це дозволило українській команді посісти третє місце в групі та отримати путівку в 1/8 фіналу континентальної першості.

Там вони зіграють проти срібних призерів останніх Олімпійських ігор – збірної РФ. Поєдинок розпочнеться 11 вересня о 18:30, в польському місті Гданськ.

Перемога української збірної в 1/8 фіналу дозволить гравцям не тільки пробитися до чвертьфіналу і отримати призові в розмірі 10 млн грн від компаній-партнерів, але й отримати рейтингові бали, які стануть головним фактором у відборі на Чемпіонат світу 2022 року.

Нагадаємо, раніше жіноча збірна України з волейболу вперше за 20 років пробилася до плей-оф Чемпіонату Європи.

Головне сьогодні