До Дня серця у Києві підсвітили Пішохідний міст червоним кольором ®

— 30 вересня 2021, 16:36
Фото:

Щоб підвищити обізнаність про небезпеку серцево-судинних захворювань, до Всесвітнього дня серця найвідоміші будівлі світу засвічуються червоним кольором.

Це візуальний символ боротьби з передчасною смертністю від серцево-судинних захворювань. Цьогоріч, за ініціативи БФ "Твоя опора", до флешмобу приєдналася Україна.

Щороку в Україні 3,5 тисяч* дітей народжуються з вадами серця. Якщо вчасно не зробити діагностику та операцію, 99% із них помирають.

Натомість, 97% виживають і ведуть повноцінне життя, якщо допомогу надати вчасно. Проте, сьогодні в Україні існує велика проблема обізнаності населення щодо виявлення та шляхів попередження даної проблеми.

"Про День серця нині в Україні мають знати всі — від цього залежать життя дітей! Тому "Твоя опора" проводить різноманітні акції, щоб привернути увагу до проблеми вродженої вади серця у дітей та допомогти рятувати маленькі життя. Ми вже багато років збираємо кошти для проведення кардіохірургічних операцій. Це складний шлях, але врятовані життя дітей та щасливі очі батьків надихають", — коментує Лера Татарчук, засновниця БФ "Твоя опора".

Зазначимо, що БФ "Твоя опора" є єдиним від України членом Всесвітньої федерації серця – основного представницького органу світового співтовариства серцево-судинної системи.

Всесвітня федерація серця є єдиною організацією, що займається серцево-судинними захворюваннями і офіційно пов'язана з Всесвітньою організацією охорони здоров'я.

Фінансування цього проекту стало можливим частково за рахунок гранту Всесвітньої федерації серця. Думки, висловлені в письмових матеріалах або публікаціях, не обов'язково відображають офіційну політику Всесвітньої федерації кардіологів.

*За даними Національного інституту серцево-судинної хірургії імені М. Амосова

Головне сьогодні