Через «вакцинну тисячу» об’єм замовлень в Yakaboo зріс втричі®

— 29 грудня 2021, 12:00

Yakaboo

Протягом першого тижня проведення державної програми єПідтримка українці найбільше купували книги.

Відповідно, на національній книжковій платформі Yakaboo щоденна кількість замовлень зросла втричі, а з 16 грудня було придбано майже 250 тисяч книжок.

"За 12 днів ми обробили 90 тисяч замовлень та вже надіслали клієнтам 249,7 тисячі книжок. Хоча нам довелося збільшити терміни доставки замовлень, ми наразі єдині, хто насправді справляється із таким навантаженням. Онлайн-книгарня, величезний склад та сучасні логістичні сервіси працюють на повну потужність та 24/7. Щодня ми обробляємо майже 30 тисяч звернень у всіх каналах комунікації з клієнтами", - зазначає СЕО книжкової платформи Yakaboo Іван Богдан.

Книжки з Yakaboo доставляються в усі куточки України, тож навіть у невеликих містечках та селах, де немає театрів, кіно та спортзалів, українці мають можливість використати кошти, надані за програмою єПідтримка.

Напередодні новорічних свят у ТОПі продажів - дитячі книжки (25%), художня література (18%) та нон-фікшн (бізнес, гроші, економіка – 9%, виховання дітей, книги для батьків – 7%, біографії та мемуари – 5%).

У ТОП-5 найбільш популярних книжок – "Червона книга Гаріка" (Гарік Корогодський), "Різдвозавр та список Нечемнюхів" (Том Флетчер), "Купи собі той довбаний букет: та інші способи зібратися докупи від тієї, кому вдалось" (Тара Шустер), "Кафе на краю світу" (Джон П. Стрелекі) та "Різдвяні забавки. У пошуках подарунків від Санти" (Міке Ґуталс).

"Те, що українці купують саме книги, свідчить про суспільний запит на інтелектуальний продукт. Безумовно, програма єПідтримка - це дуже важлива державна ініціатива, яка може підвищити мотивацію до читання серед українців та допомогти подолати кризу на книжковому ринку", - додає Іван Богдан.

Важливо, що онлайн-замовлення та онлайн-оплата книжок не передбачають фізичного контакту, що також актуально в період, коли пандемія ще не подолана остаточно.

Нагадаємо, державна програма єПідтримка охоплює майже 12,5 млн повністю вакцинованих громадян України, які через електронний додаток "Дія" можуть отримати 1 000 гривень і протягом наступних 4 місяців витратити ці кошти на покупку послуг чи товарів і, зокрема, книжок. Проєкт офіційно стартував 19 грудня, хоча перші гроші почали надходити на картки українців вже з 16 грудня, і саме з того моменту розпочався справжній бум на книжки.

Раніше компанія Yakaboo, яка є учасником цієї програми, розробила та оприлюднила інструкції, як швидко, зручно та вигідно витратити ці кошти на придбання книжок (https://bit.ly/328Opbv).

Yakaboo — національна книжкова платформа, послугами та продуктами якої користуються більш ніж 3 млн клієнтів. Тут можна знайти понад 300 тисяч книг 71 мовою у паперовому, електронному та аудіоформатах. Компанія співпрацює з найбільшою кількістю видавництв — партнерами є понад 500 українських та закордонних компаній. Доставляє книжки по Україні та в будь-яку країну світу. Мобільний додаток Yakaboo пропонує найкращий вибір українських електронних та аудіокниг та можливість створювати корпоративні бібліотеки для компаній. Компанія працює на ринку e-commerce з 2004 року. Має власне видавництво — Yakaboo Publishing, пріоритетним напрямком якого є нон-фікшн література

Головне сьогодні