В якому стані знаходяться лікарні на деокупованих територіях Харківщини – розповідають в ОВА

Яна Осадча — 13 вересня 2022, 18:42

У департаменті охорони здоров’я Харківської обласної воєнної адміністрації розповіли, в якому стані знаходяться медичні заклади на звільнених під час наступу ЗСУ українських територіях.

У центральній лікарні у Волчанську пошкоджений харчоблок та вибиті вікна. Окупанти викрали службове авто. Однак лікарі та молодший медичний персонал продовжують працювати, лікарня забезпечена медпрепаратами та обладнанням.

Під час окупації росіяни розграбували амбулаторію сімейної медицини в селищі Білий Колодязь Вовчанської громади, Чугуївського району.

Куп’янське територіальне медичне об’єднання наразі не має пошкоджень будівель закладу, на місці й обладнання. Однак медзаклад потребує збільшення кількості медперсоналу та пального для генераторів.

Департамент охорони здоров’я ХОВА збирає інформацію щодо потреб медиків та стану медзакладів

У Балаклійській центральній лікарні наразі проводять розмінування території. Під час обстрілів були вибиті вікна в приміщеннях інтенсивної терапії, дитячої реанімації і лабораторії. Вирішується питання забезпечення медикаментами.

ВІДЕО ДНЯ

Розмінування триває і на території Ізюмської центральної лікарні, яка зруйнована.

Читайте також: "В житті не бачив таких пошкоджень": історія лікаря з Харкова, який під час бойових дій два місяці жив у лікарні

Реклама:

Головне сьогодні