На Полтавщині жінку засудили за поширення у Instagram фото комуністичних символів

Яна Осадча — 19 вересня 2022, 17:46

У Кременчуці місцеву жительку засудили на рік умовно через поширення комуністичної символіки у Instagram.

Про це йдеться у рішенні суду.

Під час досудового розслідування встановили, що у червні 2022 року жінка розмістила в Instagram фото предметів та речей з комуністичною символікою під приводом продажу.

У будинку обвинуваченої провели обшук, де знайшли і вилучили "предмет, зовні схожий на гіпсову скульптуру із зображенням Леніна", пілотку з червоною зіркою та серпом і молотом, кокарду з такою ж символікою, два червоних прапора, на одному з яких написано "Миру мир", а на другому – СРСР. Окрім того у жінки знайшли блокнот з написом, присвяченим 100-річчю зі дня народження Йосифа Сталіна і бюст Фелікса Дзержинського.

Фото: JanPietruszka/Depositphotos

Жінка визнала себе винною у скоєнні правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 436-1 КК України: виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів.

Суд призначив їй покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки без конфіскації майна. А також звільнив її від відбування покарання з випробуванням, встановивши іспитовий строк тривалістю 1 рік.

Вилучені речові докази вирішили знищити.

Читайте також: Поліція роз'яснила, чим загрожує комуністична символіка на публіці

Реклама:

Головне сьогодні