Створено платформу Together для підтримки українок, що вимушено виїхали закордон ®

— 5 грудня 2022, 17:14
Фото: Depositphotos

Мільйони українців були вимушені залишити свої домівки, виїхавши в іншу частину України чи закордон.

Хоча ті хто опинились закордоном вирішили питання безпеки, але все ж зіткнулись з багатьма новими труднощами: відсутність володіння іноземними мовами, що стала суттєвим бар'єром для вирішення найпростіших побутових питань, труднощі з пошуком роботи, відсутність спільноти через віддаленість від рідних, друзів, колег, що ускладнює моральний стан.

Подолання цих бар’єрів допоможе українкам закордоном налаштувати більш комфортний побут у країнах, які на час війни стали для них тимчасовими домівками.

Компанією McKinsey разом з лідерами бізнес-спільноти запустили платформу Together для підтримки жінок, які були вимушені покинути дім.

Мета Together — швидко принести реальні позитивні зміни в життя українських жінок.

Together — це онлайн-платформа, яка допомагає українським жінкам отримати доступ до критично важливих ресурсів, необхідних для облаштування тимчасового життя поза межами їх домівок.

Хоча платформа Together пропонує набір ресурсів релевантних для Польщі (наприклад вивчення мови та ресурси для пошуку роботи), вона також доступна і може бути корисною для жінок в інших країнах, у тому числі для внутрішньо переміщених жінок в Україні (а саме ресурси, пов'язані з розвитком навичок, зміною кар'єри та психологічною підтримкою).

У майбутньому планується розширення платформи і на інші європейські країни.

Наразі Платформа має п'ять основних розділів, а саме:

1. Вивчення мови — доступ до безкоштовних початкових онлайн-уроків польської мови, інструменти для розширення словникового запасу (зараз - польська, німецька й англійська мови) та польський розмовний клуб.

2. Пошук роботи — ресурси з вакансіями, рекомендаціями, а також інструменти та менторська підтримка для створення резюме чи підготовки до співбесіди.

3. Професійний розвиток — доступ до навчальної програми професійного зростання, яка охоплює такі навички, як тайм-менеджмент, професійна комунікація та цілеспрямованість, а також ресурси з безкоштовними онлайн-курсами розвитку технічних навичок, таких як аналіз даних чи комп'ютерне програмування.

4. Зміна кар'єри — тест, який допоможе обрати кар’єрний шлях проаналізувавши існуючі навички, риси характеру та інтереси людини; ресурси для опанування нових навичок. У цьому розділі також анонсуються грантові програми та розміщена інформація про доступ до безвідсоткового кредиту на навчання для дорослих.

Пошук підтримки — поради для дорослих та дітей щодо того, як впоратися з тривогою та підтримувати психологічний стан, а також посилання на лінії психологічної підтримки.

Всі ресурси та сервіси Together є абсолютно безкоштовними, тому все, що потрібно зробити — це перейти за посиланням та підписатись на розсилку, для того щоб дізнаватись про цікавий контент та оновлення на платформі.

Контакти для звязку: [email protected]

Головне сьогодні