В Івано-Франківську судили масажистку, яка підпалила клієнтку через необережність 

Олена Барсукова — 15 березня 2023, 18:11

В Івано-Франківську судили масажистку, яка під час вакуумного масажу підпалила клієнтку.

Від отриманих опіків потерпіла померла, а жінку судили за вбивство, вчинене через необережність.

Про це йдеться у рішенні Івано-Франківського міського суду.

Масажистка орендувала приміщення кабінету, який облаштувала для надання послуг з лікувального масажу, та приймала клієнтів, які самостійно звертались до неї.

Трагічний випадок стався під час масажу 20 травня 2022 року. Під час вакуумного масажу із використанням скляних банок і вогню масажистка випадково розлила спиртовмісні речовини на оголене тіло жінки.

Речовини миттєво спалахнули від відкритого джерела вогню.

Фото ілюстративне: Krakenimages.com/Depositphotos

Масажистка надала потерпілій допомогу і доставила її в опікове відділення лікарні, але врятувати жінку не вдалося.

Згідно висновку судмедексперта, смерть настала від термічних опіків 1-2-3-го ступеня шкіри спини, живота, лівої руки, лівої ноги, загальною площею 30% поверхні тіла. У жінки також розвинулася опікова хвороба в стадії токсемії, яка ускладнилась поліорганною недостатністю.

Масажистку судили за ч.1 ст.119 КК України (вбивство, вчинене через необережність). Вона визнала провину і "розкаялася у вчиненому".

"Обставинами, що пом'якшують покарання, суд визнає щире каяття обвинуваченої, активне сприяння розкриттю кримінального правопорушення та добровільне відшкодування заподіяної шкоди", – йдеться у судовій справі.

Водночас обставин, що обтяжують покарання, суд не знайшов.

Жінку визнали винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.119 КК України та спершу призначили покарання у виді позбавлення волі на 3 роки.

Однак на підставі ст. 75 Кримінального кодексу масажистку звільнили від ув’язнення, встановивши іспитовий строк один рік.

"Згідно з ч. 2 ст. 50 КК України, покарання має на меті не тільки кару, а й виправлення засуджених, а також запобігання вчиненню нових кримінальних правопорушень як засудженими, так і іншими особами", – йдеться у вироку.

Обвинувачена буде зобов’язана періодично з'являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти про зміну місця проживання і роботи.

Читайте також: Клієнтка померла від набряку мозку: у Чернігові масажистку судили за вбивство

Реклама:

Головне сьогодні