Жителі деокупованої громади на Київщині отримали допомогу від Червоного Хреста України та Фундації Кока-Кола

Жителі деокупованої громади на Київщині отримали допомогу від Червоного Хреста України та Фундації Кока-Кола

Жителі Великодимерської ОТГ, житло яких зазнало руйнувань під час російської окупації, отримали гуманітарну допомогу – постільні набори, а також потужний генератор, який встановили у прихистку, де вони зараз мешкають.

Все це було придбано і доставлено у Велику Димерку Товариством Червоного Хреста України завдяки гранту Фундації Кока-Кола. Як повідомив Великодимерський селищний голова Анатолій Бочкарьов, 350 домівок на території громади було зруйновано під час окупації у березні 2022 року.

Лише у Великій Димерці без даху над головою залишилося щонайменше 160 сімей. Їм дали можливість оселитися у місцевому гуртожитку, розрахованому на понад 200 осіб.

Потужний генератор забезпечить безперебійну роботу цього центру колективного розміщення внутрішньо переміщених осіб у разі відключень електроенергії.

Спальні комплекти, до яких входять ковдра, подушка, набір постільної білизни та рушник, мають покращити комфорт його мешканців. Комплекти, надані людям у межах гуманітарної допомоги, залишаться у їхній власності.

Для тих, хто втратив практично все, це важливий внесок у відновлення власного майна, яке доводиться збирати заново.

"Звичайно, що люди у гуртожитку забезпечені деякими речами першої необхідності – постіллю, ліжками, кухонним приладдям та безкоштовними продуктами, але коли людина, яка втратила все, отримує щось своє, це теж дуже багато значить", – розповідає Людмила Ярич, голова Броварської міськрайонної Організації Товариства Червоного Хреста України.

Червоний Хрест України завжди приходить на допомогу в складний час, коли люди потребують цього найбільше. Зі слів мешканки гуртожитку, 67-річної Надії Іванівни, волонтери Товариства були першими, хто прийшов на поміч.

"Для людей, у яких нічого не залишилось, вся допомога важлива. Навіть добре слово – це теж уже важлива допомога! Тут добре, наскільки може бути добре, коли у людини немає свого дому", – каже жінка.

Надія Іванівна сподівається, що у майбутньому забере свій отриманий спальний комплект до нової, вже власної оселі. Товариство Червоного Хреста України тісно співпрацює із Системою компаній Кока-Кола в Україні вже більше 14 років.

Від лютого 2022 року Компанія Кока-Кола, Coca-Cola HBC та Фундація Кока-Кола спрямували понад 20 мільйонів доларів США на надання гуманітарної допомоги та підтримку співробітників компанії, які працюють в Україні.

Саме Товариство Червоного Хреста України є одним з головних партнерів Кока-Кола за цим напрямом.

Товариство володіє інформацією про потреби людей і громад, здійснює закупівлі за міжнародними стандартами, співпрацює з органами влади згідно зі своїми повноваженнями, збирає та доставляє допомогу тим, хто найбільше її потребує.

Таким чином ресурси, що їх надає великий бізнес, скеровуються на вирішення найбільш важливих гуманітарних проблем.

"Взимку Кока-Кола привезла в Україну 70 000 продуктових наборів для мешканців постраждалих громад та внутрішньо переміщених осіб, а зараз Фундація Кока-Кола посилює заклади, які приймають внутрішньо переміщених осіб – модульні містечка, гуртожитки, лікарні, інтернати, амбулаторії та інші, забезпечуючи їх ковдрами, подушками, постільною білизною та генераторами.

Також електрогенератори поїдуть до громад у різних куточках України. Це зробить громади менш вразливими та більш захищеними, більш стійкими до викликів", – говорить Андрій Бублик, директор з корпоративних зв’язків та сталого розвитку Coca-Cola HBC в Україні, Вірменії та Молдові.

Наразі у межах масштабного проєкту Фундації Кока-Кола та Товариства Червоного Хреста України 54 електрогенератори розподілені між українськими громадами з метою безперебійного забезпечення електроенергією центрів колективного розміщення внутрішньо переміщених осіб.

Окрім того, 5000 переселенців та людям, що втратили житло внаслідок бойових дій, надано комплекти постільної білизни.

Головне сьогодні