"Хочу вчитися без страху, що у школу влучать рашисти": учням миколаївського ліцею потрібне укриття

Яна Осадча — 30 серпня 2023, 11:00

Учні ліцею № 55 у Миколаєві хочуть навчатися очно, однак для цього у школі необхідно побудувати укриття.

Школярки Дар'я Журавель та Валерія Голікова розповіли "Українській правді. Життя", чому для них важливе офлайн-навчання у школі.

Дар'я Журавель перейшла у 11 клас. За її словами, онлайн-навчання у її ліцеї на високому рівні.

"Щодня проводяться онлайн-уроки за таким же графіком як і у школі, але все одно для мене це більш самостійна форма навчання", – каже школярка.

Дар'я Журавель

Дар'я переконана, що очне навчання є більш зручним та якісним, ніж дистанційне.

"Коли ти дивишся в екран комп’ютера – це одна справа, а коли вчитель перед тобою і ти сконцентрований – зовсім інша. Адже протягом дня я знаходжусь вдома і іноді стає складно навчатися у місці, де відпочиваєш", – розповідає Даша.

Учениця також зазначає, що іноді бувають перебої з інтернетом, що робить навчання неможливим.

"Попереду в мене 11 клас. Я відчуваю, що буде складно осилити все це онлайн. Тож укриття і справді допомогло б учням нашого ліцею здобувати знання якісніше і повернуло б учням живе спілкування, якого зараз так мало", – говорить Даша.

Валерія Голікова переходить з 1 вересня до 9 класу. Вона каже, що з початку повномасштабного вторгнення багато її однокласників та вчителів були вимушені покинути Миколаїв.

Однак через місяць після початку великої війни її школа почала дистанційне навчання.

Валерія Голікова

"Під час такого формату навчання я стикнулась з багатьма проблемами. Я не розуміла матеріал, який викладали вчителі онлайн. Після закінчення уроків я не сідала робити домашні завдання, бо окрім уроків вчителі ще давали матеріали для самостійного опрацьовування. Весь цей процес займав багато часу", – розповідає дівчинка.

Під час навчання Валерія мала великі проблеми зі світлом. Його могло не бути кілька діб, а потім вмикали лише на декілька годин. Протягом цього часу дівчинці треба було робити всі уроки.

Окрім шкільної програми у Валерії були додаткові уроки, які також проходили онлайн. Дівчинка дуже сильно стомлювалась, у неї часто боліла голова та було мало часу на відпочинок.

"В комп'ютері щодня я проводила не менше 8-10 годин. Це важке навчання. Зважаючи на всі ці недоліки я зрозуміла, що офлайн режим є набагато кращим", – каже вона.

Валерія сумує за звичайною школою, хоче навчатись як раніше.

"На жаль, без укриття ми не зможемо це зробити. Я з нетерпінням чекаю, коли його збудують, бо хочу навчатись безпечно, без страху того, що в будь-який момент рашисти можуть влучити в мою школу, і ми з учнями не зможемо уникнути небезпеки, але з укриттям це стає можливо", – говорить Валерія.

Нагадаємо, щоб дати змогу 3 тисячам миколаївських дітей відновити очне навчання, ви можете підтримати збір коштів на укриття ліцею №55, який організувала "Українська правда" спільно з фондом savED.

Посилання на банку:

https://send.monobank.ua/jar/9n5fV5yaRX

Номер картки банки:

5375 4112 0721 7238

Додаткове посилання на збір:

https://pay.fondy.eu/s/6HgD

Читайте також: "Дітям треба соціум". Історія 9-річного Андрія з Херсона, який хоче повернутися за парту в Миколаєві

Реклама:

Головне сьогодні