У 90-х служив на крейсері "Москва": історія штурмовика на псевдо "Комбайнер"

Альона Павлюк — 25 жовтня 2023, 14:59

Сергій на псевдо "Комбайнер" родом із Закарпаття. У 128 окремій гірсько-штурмовій Закарпатській бригаді він служить з грудня 2022 року.

Своє знайомство з військовою справою чоловік почав ще на початку 1990-х років – строкову служу проходив на крейсері "Москва".

Історію "Комбайнера" розповіли на сторінці Генерального штабу ЗСУ у Facebook.

"Я проходив строкову службу на початку 90-х, сухопутні війська тоді вже поділили, а по Чорноморському флоту між Україною й Росією йшли переговори, тому була плутанина, незрозуміло, що кому дістанеться.

Мене призначили на посаду оператора пульта управління крилатих ракет класу "земля – повітря" з дальністю польоту 150 кілометрів. Наш підрозділ займався захистом корабля", – згадує Сергій.

Фото: Генеральний штаб ЗСУ/Facebook

На крейсері він прослужив 3 роки.

Військовий згадує, звістка про затоплення "Москви" у квітні 2022 року його дуже потішила.

"Коли я дізнався про знищення нашими ракетниками "Москви", а потім ще й подивився відео, відчуття були дуже приємні. Якби міг, то й сам би допоміг його потопити", – каже "Комбайнер".

На початку 2000-х років він брав участь у військо-морських багатонаціональних навчаннях "Сі Бриз". Тому після початку повномасштабної війни сподівався, що потрапить на флот.

Однак Сергія направили в гірську піхоту – в 128 ОГШБр.

"Тут я командир бойової машини, командир відділення, молодший сержант. Це звання отримав після штурмів П’ятихаток і Лобкового влітку цього року. То були дуже жорсткі зіткнення, ближні бої з використанням автоматів і гранат. Але ми вибили ворога з позицій, а далі звільнили села. Росіяни кілька разів намагалися відбити втрачену територію, кидали на нас і піхоту, й бронетехніку. Усе марно", – розповідає боєць.

До війни Сергій працював комбайнером в одній з агрофірм, завдяки чому й отримав свій позивний.

Вдома на військового чекають дружина та троє дітей – два сини й донька, котрій лише три роки.

Нагадаємо, раніше ми розповідали історію бойового медика на псевдо "Морфін".

Читайте також: "Для кожного в палаті ти "мамка". Як це - бути дружиною, мамою та сестрою важкопоранених бійців

Реклама:

Головне сьогодні