Мінімалізм, простота і стиль: 6 лайфхаків, як прикрасити домівку до новорічних свят

Ірина Бура — 23 грудня 2023, 12:00

Якщо ви ще не прикрасили свою оселю до Різдва і Нового Року, ми підібрали для вас 6 лайфхаків, як зробити це швидко, не дорого і сучасно.

Цього різдвяного сезону тенденції декорування пропонують безліч варіантів для створення чарівної, сімейної та теплої атмосфери у вашому домі – від вибору святкових кольорів та креативних тем до блискучих прикрас на ялинці та елегантних ідей для столу.

Пропозиціями, як затишно і святково декорувати домівку поділилися українські дизайнери, агенція декору, а також видання Аmany Salah та Tendances Meubles.

Отже, 6 лайфхаків, як без особливих зусиль та витрат прикрасити квартиру або будинок на свята:

1. Приділіть увагу святковому освітленню

Фото: anterovium/Depositphotos

Освітлення відіграє ключову роль у створенні різдвяної атмосфери. Використовуйте гірлянди та ароматичні свічки. Не бійтеся експериментувати, щоб освітити свою квартиру – це допоможе створити різдвяний настрій.

"Варто додати всюди теплого жовтого світла, LED-лампи, вогники, настільні лампи", – радить українська дизайнерка Ольга Супрун.

2. Експериментуйте з кольоровою гамою

Фото: belchonocK/Depositphotos

Трендовими кольорами на Різдво вважаються:

  • класичні червоний і зелений;
  • золотий і срібний, які можуть додати ноту елегантності та вишуканості. Вони добре поєднуються з іншими кольорами та додають мерехтливого сяйва у поєднанні з приладами для освітлення;
  • "крижаний" блакитний і білосніжний. Ці відтінки нагадують про чистоту свіжого снігу і створюють заспокійливу атмосферу;
  • ніжно-рожевий. Цей колір додасть ноту сучасності і збереже при цьому теплу атмосферу.

"Щоб уникнути візуального шуму, рекомендую обрати не більше трьох кольорів, які будуть використовуватися для декорації оселі, наприклад, червоний, білий, золотий (сріблястий), коли ще як не на Новий рік та Різдво використовувати блиск? Цьогоріч рекомендується уникати синього оздоблення, краще надати перевагу червоним, золотим, білим та рожевим прикрасам", каже дизайнерка Світлана Власенко.

3. Оберіть мінімалізм у виборі прикрас для ялинки

Перш ніж прикрашати різдвяне дерево, варто визначитися з палітрою кольорів, яка доповнить ваш загальний святковий декор. Класичні поєднання включають червоний і зелений, сріблястий, або білий і золотий кольори.

"Якщо у попередні роки вважали модним вішати більше прикрас, квітів, декоративних гілок, то цього року надається перевага мінімалізму, простоті і стилю мінімальна кількість прикрас максимум 2 кольори, які гармонійно поєднується між собою", – радять у агенції декору FLORA.

У агенції додають, одна з найпопулярніших святкових дерев цього сезону – з великою кількістю світла!

"Вона непроста в монтажі, але результат того вартий. Друге місце посідає ялинка з імітацією справжніх льодяних бурульок, і багато-багато дощику. Таке святкове дерево нагадуватиме вам дитинство, але водночас буде надзвичайно стильним і сучасним", – наголошують у FLORA.

ФОТО: агенція FLORA

4. Створіть прикраси на ялинку своїми руками

Запропонуйте всій родині створити прикраси для ялинки. Для виготовлення унікальних прикрас можна використовувати глину, тканину, соснові шишки, пофарбовані лампи. Ідеї для створення бюджетних прикрас на ялинку, які можна зробити своїми руками:

  • Різнокольорові помпони.
  • Паперові прикраси з різдвяними малюнками, такими як сніжинки, зірки, ялинки, витинанки.
  • Прикрасити з самозастигаючої глини, їх можна розфарбувати за своїми вподобаннями.
    Фото: Creative Family/Depositphotos
    5. Приділіть увагу сервіруванню святкового столу з акцентом на "центрі"

Різдвяний стіл – це місце, де сім'я та друзі збираються разом, щоб розділити не лише смачну трапезу, а й дорогоцінні моменти. Процес створення елегантного сервірування різдвяного столу подарує вам не лише затишок, а й святковий настрій. Ось основні поради щодо сервірування святкового столу:

  • Якщо ви плануєте придбати новий посуд до свята, можете обрати вінтажний або у стилі ретро.
  • Скатертини можна обирати з натурального льону, вони одночасно елегантні та повсякденні, і добре поєднуються з різними кольоровими палітрами. Доповніть їх відповідними серветками для гармонійного вигляду.
  • Створіть привабливі центральні елементи на столі за допомогою свічок, різдвяних вінків, квіткових композицій або навіть підвісних прикрас. Свічники золотого і срібного кольору додадуть теплоти сяйва. Центральні елементи також можна оформити у "сільському" стилі – з гілок ялинки чи сосни, соснових шишок, елементів з дерева та соломи.

"Цього року в тренді етно і натуральні матеріали. Бачу що багато хто "одягнув" ялинку в прикраси із соломи. Всім дуже подобаються гуцульські свічники-трійці. Але і американський стиль також в моді. Загалом виходить елегантний стиль в червоних, золотих природних тонах з нотками етно", – каже Ольга Супрун.

Фото: Subbotina/Depositphotos

6. Приберіть зайві речі

Прибравши безлад, можна зробити квартиру просторішою. Викидайте, переробляйте або даруйте будь-які речі, які вам більше не потрібні.

Фото: AndrewLozovyi/Depositphotos

Українська дизайнерка Ольга Супрун дає такі поради: можна зробити фото кімнати і порозглядати їх з екрану – що дратує, того і потрібно позбутися, "прибрати з очей" все зайве. Якщо ви не готові попрощатися з такими речами, можна перекласти їх у великі красиві коробки, що закриваються.

"І головне – потрібно похвалити себе за рік, що минув, і відчепитися від себе через те, що не все так ідеально, як би хотілося", – завершує дизайнерка.

І нехай магія Різдва сяє у вашому домі!

Читайте також: Волонтер встановив різдвяну ялинку за 6 км від Бахмута




Реклама:

Головне сьогодні