Подаруй на свята емоції: що робити на ВДНГ, щоб влаштувати дітям казку та потурбуватися про близьких

Подаруй на свята емоції: що робити на ВДНГ, щоб влаштувати дітям казку та потурбуватися про близьких

Позитивні емоції завжди були гарним подарунком — особливо на новорічні свята. Такі особливі моменти зближують з близькими й допомагають розслабитися, а приємні спогади зігрівають весь наступний рік — а іноді й навіть все життя.

Цього року за різними, втім незабутніми враженнями можна вирушити на ВДНГ. Нові та знайомі локації пропонують різноманітні активності — від подорожей магічними місцями до пізнання себе та історії.

Відчути себе у казці

Повномасштабне вторгнення росії в Україну майже позбавило дітей нормального життя. Часто вони вимушені проводити час в укриттях, а звична для цього періоду безтурботність змінилася переживаннями та невизначеністю. Утім, іншого дитинства в хлопчиків та дівчат не буде — тому важливо створити для них якомога більше позитивних моментів прямо зараз. Попри війну.

Новий рік та Різдво — ідеальний для цього привід: це час чудес, коли здійснюються найзаповітніші бажання. Наприклад, опинитися у справжній казці, світі "Снігової королеви". Це імерсивна виставка, що об’єднує 15 крижаних скульптур, більшість яких — з людський зріст.

У центрі залу — великий замок зі стінами та монументальний крижаний трон. Кожний малюк може на нього сісти та уявити себе володарем цілого снігового царства. А дорослі — згадати улюбленого персонажа з "Гри престолів" й "приміряти його повноваження".

Продовжує казкову атмосферу ILLUMINARIUM — ілюмінований парк металевих інсталяцій з LED-підсвіткою. Це велика локація для маленьких, щоб провести години за дослідженням: вивчати казкових тварин, роздивлятися міфічних персонажів та чарівні дерева.

А на вихідних локація стає інтерактивною — тут проводять квести та святкові ігри. Для дорослих ILLUMINARIUM пропонує особливий вид затишку. Чого тільки вартує родзинка простору — ілюміноване пшеничне поле площею 100 кв. м. Ідеальне місце для прогулянок та новорічних фотографій.

Зайнятися активним відпочинком

Жодні новорічні свята не проходять без ковзанки. Порухатися навіть на вихідних — вкрай корисно та весело. Особливо коли це відбувається просто неба разом з друзями й близькими — щоб після катання розділити чашку чаю чи какао.

А за ще більш яскравими емоціями варто рушити на атракціони на ВДНГ. Тут є пропозиції для дорослих і малих; і для тих, хто хоче розслабитися, і для сміливців, охочих до екстриму. Адже невелика доза адреналіну здатна підбадьорити та позбавити втоми, що накопилася за весь рік.

Зробити приємне для партнера

Новорічні свята — гарний час, щоб влаштувати спеціальний вечір для другої половинки. Для здорових стосунків важливо, хоча б іноді, залишитися наодинці: обговорити важливі плани, прийняти рішення, зрештою — просто подякувати один одному за підтримку.

А відповідну атмосферу для такої події можна знайти в Оранжереї ВДНГ. Особлива локація, що зберігає унікальну колекцію рослин з пустель, тропіків та субтропіків — і посеред цього зеленого оазису пропонує каву, коктейлі та затишок для романтичної вечері.

Під особливі приводи команда Оранжереї влаштує персоналізоване побачення спеціально під вподобання гостей: облаштує декор, підготує меню й підбере плейлист. Можна також організувати фото та відеозйомку, щоб назавжди зберегти для себе приємні моменти. Це та річ, яку варто зробити хоча б один раз — щоб згадувати цей вечір протягом наступного року. А й, можливо, навіть усього життя.

Пізнати нове

Свята — відмінна можливість розширити власні знання у різних напрямках. Так, на ВДНГ вперше з початку повномасштабного вторгнення відновив роботу Universum Hall. Локація, що вже стала важливою точкою для комплексу, приймає камерні виступи, благодійні кінопокази, оркестрові концерти, мюзикли й шоу.

Програма переважно розрахована для батьків: наприклад, найближчим часом тут можна буде відвідати кілька галерей, покази німого кіно, а також вечори з живою фортепіанною музикою. Водночас є що відвідати і з дітьми: протягом свят в Universum Hall покажуть декілька яскравих мюзиклів, що справлять враження на будь-кого.

Ідеальною родинною активністю стане й відвідування Різдвяної вистави, яку на ВДНГ покажуть вперше саме в цьому сезоні. Це можливість ближче познайомитися з українськими традиціями святкування Різдва, Маланки, Водохреща — і не просто дізнатися щось нове, а й за бажанням стати повноцінною частиною цього унікального дійства.

Виставу показуватимуть з 29 грудня по 7 січня двічі на день на центральній площі ВДНГ. Вхід — вільний.

Головне сьогодні