"Низка поранень, але жодної втоми": історія 27-річного прикордонника з 10-річним стажем

Вікторія Андрєєва — 5 грудня 2023, 14:52

Кадровий військовий в 11-му поколінні, прикордонник Віктор з псевдо "Африка" пішов служити у 17 років.

У Державній прикордонній службі зазначають, що фантастичних історій у військового більше, ніж у героя голлівудського бойовика.

"Африка" потрапив на фронт неповнолітнім через ультиматум побратимів: або всі – або ніхто. Так з курсанта він "виростає" до командира розвідки та починає боротися за Україну у складі війська.

Через три роки – вступає до миротворчого легіону та служить у Конго в Африці. Там його й застає повномасштабне вторгнення. Віктор не міг перервати контракт з іноземними військами, але одразу після завершення повернувся до України.

Боєць "Африка". Фот: ДПСУ

Напередодні вторгнення росіян "Африка" подарував дружині на день народження квартиру у рідному Маріуполі. Нерухомість згодом зруйнував російський снаряд, але на щастя, сім'я військовослужбовця була в іншому місті.

"З окупованого Маріуполя примусово вивозять до Росії його 5-річну сестру, а четверо його братів гинуть на фронті. Тому, повернувшись, "Африка" не став чекати, поки йому зроблять нові документи замість старих, що згоріли в Маріуполі, а штурмує військкомат і стає до лав 1-го прикордонного загону ДПСУ", – розповіли колеги-прикордонники.

Вони додають, що за час служби військовий опанував понад 60 зразків різноманітного озброєння.

"Африка" під час служби в іноземному легіоні

"У 27-річного воїна – низка поранень, але жодної втоми. Сьогодні він – на відповідальному завданні: готує новобранців, передає свій унікальний досвід", – зазначають у ДПСУ.

Віктор носить на плечі шеврон, що зробив для нього син. "Африка" не лише боронить Незалежність, а й робить усе, щоб здійснити обіцянку, що дав доньці – повести її від вінець.

Він також мріє про третю дитину, яка народиться у мирній та незалежній Україні.

Читайте також: Музикант-військовий із позивним "Піаніст" створив альбом прямо на передовій

Реклама:

Головне сьогодні