Конопля у каві: в Уельсі почали робити гарячі напої за новим рецептом
У кав'ярні Bogarts CBD Coffee House, що в Суонсі, Уельс, почали додавати олію каннабідіолу (КБД) до ромашкового чаю, гарячого шоколаду та лате.
Про це пише BBC.
В Уельському уряді та Королівському фармацевтичному товаристві кажуть, що медичних доказів переваг олії КБД немає.
Втім, деякі відвідувачі кав'ярні запевняють, що це допомагає їм впоратися з проблемами зі здоров'ям, включаючи артрит і тривогу.
"Це важко пояснити, але мій мозок просто заспокоюється.
Я страждаю на депресію та тривогу. Зазвичай моє занепокоєння полягає у тому, що я маю нав'язливі погані думки, але каннабідіол просто уповільнює ці думки.
Щодня перед роботою я заходжу сюди.
Кава мене пробуджує, а конопляна олія – заспокоює", – ділиться одна з відвідувачок кав'ярні Люсі Басон.
В Уельсі дозволено продавати олію КБД як харчову добавку, бо максимальний рівень речовини, що має психотропну дію, у ній складає 0,2%.
"Люди приходять сюди, думаючи, що це справжній конопляний кава-шоп, що вони зможуть купити горнятко кави і виплисти звідси, але це не так", – переконує власник кав'ярні Джеф Ленг.
[L]За його словами, відвідувачі Bogarts CBD Coffee House – люди віком від 18 до 80 років. Тоді як молоді люди додають олію КБД до напоїв, щоб впоратися з тривогою, старшим вона допомагає при хворобливих станах, що впливають на їх рухливість, таких як артрит та фіброміалгія.
"Я не можу сказати, що це місце для зустрічі людей з розладами, але люди справді про нього говорять", – стверджує Джеф.
Нагадаємо, раніше в Канаді створили пиво з коноплі.