Українська правда

6 способів зробити їжу на фото стильною

- 25 січня 2020, 10:00

Зараз їжу фотографують всі.

Важко собі уявити Інстаграм акаунт, де б не було поста про їжу.

Тому питання, як красиво фотографувати тепер буде актуальним завжди.

 Щоб зробити їжу стильною, варто зацікавити нею. Фото: VitalikRadko/Depositphotos

Фотографи-стилісти, які спеціалізуються на зніманні їжі, розповіли виданню Real Simple, які хитрощі допоможуть зробити ваші фото дійсно смачними.

Додайте прошарок

"Щоб зробити їжу стильною, варто зацікавити нею", стверджує блогер та фуд-стиліст Джесіка Хофман. Вона каже, що цього можна досягти, додавши до їжі прошарок, наприклад, присипати її травами або тертим шоколадом. 

 Трохи тертого шоколаду і страва виглядає зовсім по-іншому. Фото: igorr1/Depositphotos

"Якщо ж тареля зі стравою виглядає нудною, подумайте, який гарнір можна додати. Це відразу зробить її більш стильною", каже Хофман. 

Використовуйте додаткові кольори

Подумайте про кольори у вашій страві, а не лише про кольори, які ви використовуєте, коли сервіруєте стіл.

"Додаткові кольори відразу роблять страву приємнішою для ока. 

Налийте помаранчевий суп у синю миску, додайте листя базиліку до спагеті з томатним соусом", радить стилістка. 

 Подумайте про кольори у вашій страві, а не лише про кольори, які ви використовуєте, коли сервіруєте стіл.
Фото: resnic_joshua1/Depositphotos

Мисліть контрастами

"Темне та світле, однорідне та з грудками, контраст це те, що допоможе страві виділятися", каже розробниця рецептів та фотографиня Хейлі  Маккена з Оклахоми. 

"Наприклад, густий оксамитовий соус на десерті у сільському стилі, або яскрава страва на білій чи чорній тарелі", розповідає Маккена. 

 Темне та світле, однорідне та з грудками, контраст – це те, що допоможе страві виділятися. Фото: mignon/Depositphotos

Додайте простору

"Не варто повністю заповнювати тарелю стравою. 

Замість цього краще візьміть велику тарелю та мінімізуйте їжу", стверджує фуд-стиліст Ліббі Саммерс. 

Саммерс каже, що простір допомагає підкреслити красу їжі.

 Не варто повністю заповнювати тарелю стравою. Замість цього краще візьміть велику тарелю та мінімізуйте їжу
Фото: AntonMatyukha/Depositphotos



Освіжіть свою страву

"Не бійтеся додати свіжості прямо перед зйомкою", каже Ліббі Саммерс.

Вона радить оббризкати водою салат, фрукти або край келихів. 

 Не бійтеся додати свіжості прямо перед зйомкоюФото: akvaphoto2012/Depositphotos

Саммерс рекомендує фотографувати їжу якнайшвидше після приготування.

"Свіжість допоможе приховати багато огріхів зйомки", запевняє вона. 

Навчіться скручувати пасту

Таку пораду надає шеф-кухар Сінтія Феріч.

"Якщо ви зробили спагеті, й не хочете, щоб страва на фото не виглядала як хаотична купка, спробуйте наступне: спочатку додайте в пасту соус на вибір, потім візьміть щипці та скрутіть пасту так, щоб вона виглядала на тарелі охайним гніздечком". 

 Фото: livfriis/Depositphotos

Також, згадуючи деякі вищезгадані поради, можна прикрасити пасту зеленню та тертим сиром. 

Вас також може зацікавити:

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.