Замість шпротів і канапе: 4 рецепти закусок до святкового столу
Що робити, якщо вам набридли салати з майонезом і шпроти на новорічному столі?
Сирні кекси з ягодами, фаршировані гриби та фініки стануть ідеальним доповненням до святкового меню.
У Delish зібрали прості й корисні рецепти закусок.
Кекси з брі та журавлиною
Фото: JeniFoto/Depositphotos |
Інгредієнти:
- 1 упаковка тіста для рогаликів;
- кулінарний спрей (олія);
- трохи борошна;
- 1 кружечок брі;
- ½ склянки джему/соусу з журавлини;
- 1/4 чашки нарізаних горіхів пекан;
- 6 гілочок розмарину.
Як приготувати
Розігрійте духовку до 190°С і змастіть форму для міні-мафінів кулінарним спреєм.
На присипаній борошном поверхні розкачайте тісто. Розріжте його на 24 квадрати і помістіть їх у форми для кексів.
Брі наріжте невеликими шматочками і помістіть всередину кексів. Зверху покладіть ложку журавлинного соусу, трохи нарізаних горіхів пекан і одну невелику гілочку розмарину.
Випікайте приблизно 15 хвилин, поки кекси не стануть золотистими.
Фаршировані гриби
Фото: gkrphoto/Depositphotos |
Інгредієнти:
- кулінарний спрей;
- 600 грамів печериць;
- 2 ст. л. вершкового масла;
- 2 зубчики часнику;
- ¼ склянки панірувальних сухарів;
- кухонна сіль;
- чорний свіжомелений перець;
- ¼ склянки тертого пармезану;
- 100 г вершкового сиру;
- 2 ст. л. нарізаної петрушки;
- 1 ст. л. нарізаного чебрецю.
Як приготувати
Розігрійте духовку до 200°С і змастіть деко кулінарним спреєм.
З грибів видаліть плодоніжки і дрібно поріжте. Помістіть капелюшки грибів на деко.
У середній сковороді на середньому вогні розтопіть вершкове масло. Додайте нарізані ніжки грибів і готуйте 5 хвилин, поки не вийде більша частина вологи.
Додайте часник і готуйте до появи аромату 1 хвилину, а потім додайте панірувальні сухарі і смажте 3 хвилини.
Приправте сіллю і перцем, а потім зніміть з вогню і дайте трохи охолонути.
У великій мисці змішайте суміш з ніжок грибів, пармезан, вершковий сир, петрушку та чебрець. Приправте сіллю і перцем. Наповніть капелюшки грибів начинкою і посипте ще пармезаном.
Випікайте 20 хвилин, поки гриби не стануть м’якими, а верхівка не стане золотистою.
Перед подачею прикрасьте гриби петрушкою.
Грецький соус із фетою
Фото: ileishanna/Depositphotos |
Інгредієнти:
- 340 г фети;
- 1 склянка грецького йогурту;
- брикет вершкового сиру, приблизно 230 г;
- ¼ слянки оливкової олії;
- сік і цедра 1 лимона;
- кухонна сіль;
- дрібні пластівці червоного перцю;
- 2 ст. л. нарізаного кропу;
- ½ склянки подрібненого огірка;
- ½ склянки розрізаних навпіл помідорів черрі.
Як приготувати
У великій мисці збийте міксером сир фета, грецький йогурт, вершковий сир, олію, лимонний сік і цедру до однорідної маси.
Приправте сіллю і червоним перцем.
Перекладіть соус в миску і додайте огірки, помідори, кріп та крапельку олії, не перемішуючи.
Подавайте соус з чіпсами з лаваша.
Запечені фініки з беконом
Фото: Odelinde/Depositphotos |
Інгредієнти:
- 24 великих фініка;
- приблизно 120 г козячого сиру;
- 12 скибочок бекону;
- ¼ склянки кленового сиропу;
- ¾ ч. л. подрібненого червоного перцю;
- 1 ч. л. дрібно нарізаного розмарину;
- ¾ ч. л. свіжомеленого чорного перцю.
Як приготувати
Розігрійте духовку до 200°С і застеліть деко пергаментом.
Обережно розріжте фініки вздовж навпіл, але не розрізайте до кінця. Покладіть невелику кількість сиру в центр кожного фініка.
Загорніть кожен фінік у шматочок бекону і покладіть на деко. Випікайте приблизно 15 хвилин.
У невеликій мисці змішайте кленовий сироп, червоний перець, розмарин і чорний перець. Змастіть цим соусом кожен фінік.
Продовжуйте запікати ще 15-20 хвилин, поки бекон не стане хрустким.
Вас також може зацікавити:
Як небанально приготувати картоплю: 5 дієтичних рецептів
Як приготувати корисний десерт? 5 рецептів солодощів
Хочете дізнатися більше здоров'я та здоровий спосіб життя? Долучайтеся до групи Мамо, я у шапці! у Telegram та Facebook.