На Рівненщині суд відправив до психлікарні матір, яка втопила у кар’єрі двох синів

Ірина Бура — 23 лютого, 18:39
На Рівненщині суд відправив до психлікарні матір, яка втопила у кар’єрі двох синів
Joel Sharpe/Getty Images

Кузнецовський міський суд на Рівненщині застосував щодо 42-річної матері, яка втопила у водоймі своїх малолітніх дітей, примусову госпіталізацію до психлікарні.

Згідно з рішенням суду, жінку відправлять до закладу зі суворим наглядом, повідомили у Рівненській обласній прокуратурі.

Там зазначають, що жінка привела до місцевого кар’єру та втопила двох своїх синів через психічні розлади – вона не могла усвідомлювати свої дії та керувати ними.

Що відомо про трагедію

23 серпня 2023 року близько 11 години 42-річна жителька села Сопачів Вараського району разом із синами шести та семи років пішла до місцевого кар’єру купатися.

В Офісі Генерального прокурора тоді розповіли, що спочатку жінка занурила у воду старшого сина. Вона утримувала його в такому положенні до моменту, коли він припинив опір. Після цього мати вийшла на берег за молодшим сином.

"Вона взяла за руку меншого сина та повела його до дерев’яного помосту, під яким була значна глибина, й штовхнула у воду, знаючи, що той не вміє плавати. Вона стояла на тому помості й споглядала неминучість утоплення", – зазначили в Офісі генпрокурора.

За даними поліції, невдовзі до водойми прибіг 37-річний батько дітей й самотужки намагався врятувати одного з синів – дістав з води й почав проводити реанімаційні заходи, однак хлопчик помер.

Тіло іншої дитини пізніше дістали водолази.

Жінці повідомили про підозру у вчиненні умисного вбивства двох малолітніх осіб – п. 1, 2 ч. 2 ст. 115 ККУ (умисне вбивство).

У скоєнні злочину вона зізналася.


Реклама:

Головне сьогодні