Токарів, слюсарів, бджолярів і живописців навчатимуть у ПТУ за кошти держбюджету

— 16 листопада 2016, 18:00

Про це йдеться у постанові КМУ від 16 листопада, повідомляє МОН.

До списку 19 професій увійшли: машиніст бурової установки (будівельні роботи), монтажник систем вентиляції, бурильник експлуатаційного та розвідувального буріння свердловин на нафту та газ, помічних машиніста тепло- та електровоза.

[L]У перелік також потрапили: помічник бурильника експлуатаційного та розвідувального буріння, моторист бурової установки, тістороб, верстатник деревообробних верстатів.

Майбутні живописці, верстатники, токарі, фрезерувальники, монтери, виноградарі й бджолярі також матимуть можливість навчатися коштом держбюджету.

На фінансування визначених професій у 2017 році Уряд планує витратити 169 600 800 гривень. Ці кошти будуть включені у освітню субвенцію та передані місцевим бюджетам.

"Ці професії – пріоритетні для розвитку економіки країни і підготовка кадрів за ними потребує державної підтримки", – зазначила міністр освіти Лілія Гриневич.

МОН оприлюднило 19 професій загальнодержавного значення, за якими готуватимуть кадрів ПТУ коштом держбюджету. Для збільшення натисніть на зображення

Підготовка за рештою професій, що необхідні для обслуговування місцевої інфраструктури та у комунальних господарствах, здійснюється за рахунок коштів місцевих бюджетів залежно від регіональних потреб.

Станом на 1 вересня 2016 року в українській системі професійно-технічної освіти для здобуття професій загальнодержавного значення навчається 10 279 осіб.

Реклама:

Головне сьогодні