Стів Джобс взяв "лікарняне" на півроку

— 15 січня 2009, 13:18

"Минулого тижня я з'ясував, що питання стану мого здоров'я складніше, ніж я думав раніше", - повідомив співробітникам компанії Стів Джобс. Тож тепер він хоче "відійти у тінь та зосередитись на своєму здоров'ї".

"Як виконавчий директор я планую брати участь у прийнятті основних стратегічних рішень і під час відпустки", - запевнив Джобс. Керувати у такому дистанційному режимі він має намір до кінця червня.

Питання здоров'я засновника компанії Apple є цілком "матеріальним", запевняє впливове американське видання Forbes.

"Мабуть, більш ніж будь-який інший виконавчий директор у світі, Джобс асоціюється зі своєю компанією", - пише видання.

"Який інвестор не подумає двічі, перш ніж купити акції компанії (Apple), якби вони знали, що лідер компанії не лише серйозно хворий, але й, можливо, проживе декілька місяців?" - риторично запитує видання у публікації під назвою "Стів, скажи нам прямо!" Втім, експерти вже зараз фіксують падіння акцій компанії.

Та попри це, яким є стан здоров'я Джобса достеменно невідомо. Минулого тижня бізнесмен повідомив, що лікарі виявили у нього гормональний дисбаланс. І нібито саме тому керівник Apple так стрімко схуд.

Зліва: Стів Джобс 19 вересня 2007 року. Справа: Стів Джобс 9 вересня 2008 року. Фото АР (взято з latimes.com)
У 2004 році у Стіва Джобса був виявлений рак підшлункової залози.

"Деякі медики припускають, що дисбаланс може бути пов'язаний з пухлиною, яку хірурги вирізали з його підшлункової. Дехто навіть каже, що, можливо, рак повернувся", - додає Times.

Реклама:

Головне сьогодні