У гуртожитках і вузах з’являться автомати з презервативами

— 15 червня 2009, 10:30

"Один з найважливіших бар'єрів на шляху до безпечного сексу - доступність презервативів. Коли вночі студент бігає по місту, намагаючись купити презерватив, бо він дівчину запросив на побачення і не може знайти аптеку, або до супермаркету складно доскакати, бо метро не працює, - то це реальний фізичний бар'єр. І кондомати долають цей бар'єр", - пояснює "Українській правді. Життя" директор по комунікації фонду Олени Франчук "АНТИСНІД" Павло Пімінов.

Він зауважує, що проект з встановленням кондоматів, який консультаційно підтримав Фонд, - бізнесовий. Тож якщо у власника автоматів компанії Utec International, яка їх встановлює, виникнуть фінансові труднощі - Фонд втручатися не буде.

"Якщо у них будуть труднощі з цим, щоб поставити кондомат у вузах, звісно, ми будемо їм допомагати. Якщо виникнуть труднощі з тим, що люди не хочуть купувати через кондомати, то як ми їм тут допоможемо?" - зауважує Павло Пімінов.

Втім, директор Utec International Андрій Ткачук у розмові з "Українською правдою. Життя" був оптимістом: кондомати приноситимуть прибутки вже за рік-півтора.

Презервативи стають ближчими

Згідно з розробленим планом, після першого автомату будуть розміщені ще 15 по столиці.

"І в межах року встановлюємо ще від 100 до 500 штук", - додав Андій Ткачук.

Основні місця - гуртожитки, вузи, нічні клуби, кінотеатри, ресторани, місця скупчення молоді.

В залежності від місця знаходження кондомату, будуть продаватись різні марки презервативів. У Barsky зараз можна придбати Durex і Contex. У гуртожитках будуть представлені більш демократичні марки.

Загалом у автоматах може бути представлено до 7 марок. Чи оцінять студенти таку демократію вибору - покаже час.

Реклама:

Головне сьогодні