Тест

Скільки коштує привітання просто неба?

Така велетенська "листівка" під відкритим небом коштувала чимало - мінімум 100- 200 доларів за білборд на тиждень. Та ще й з власником треба було домовлятися зарання щодо вільного місця.

Криза зробила привітання на білбордах доступнішими. Навіть побіжний огляд носіїв зовнішньої реклами доведе: соціалки побільшало, а привітання на кшталт "Любий татусю, з днем народження!" вже зовсім не рідкість.

Однак мода зійшла досить швидко - подарунок перестав бути унікальним.

"Українська правда. Життя" вирішила дізнатись, скільки ж коштує розмістити велетенське фото родича на білборді.

Виявилось, що в столиці купити щит для привітання близької людини можна за 300-400 гривень на два тижні. Брати менший строк буде дорожче: продажі йдуть по 15 днів.

Лайтбокси при дорозі будуть коштувати в середньому 25 гривень на добу, хоча на Хрещатику, звичайно, трохи дорожче. Тобто пара сілітайтів біля будинку на три-чотири дні обійдеться в 200 гривень.

В регіонах всі ці цифри можна сміливо зменшувати на 20-30%. Робота дизайнера (якщо в автора немає відповідних навичок) теж коштуватимете не більше 100 гривень.

Друк постера для щита - 150 гривень, для сітілайта - 50 гривень.

Таким чином, бюджет подарунку може складати від 200 гривень до 600 гривень.

[L]Як повідомили нам в Асоціації зовнішньої реклами України, заповнюваність щитів сьогодні ледве дотягує до 60%, тобто знайти якісні площини не надто важко, навіть якщо ідея прийшла в голову напередодні ювілею.

Не дивно, що за останні декілька місяців кількість привітальних щитів зросла в рази. Хоча в умовах навіть такі ціни для когось можуть бути надто високими. У таких випадках пам'ятайте, що найкращий подарунок - той, який зроблений від щирого серця.

А ще краще - своїми руками. Тож не полінуйтесь самотужки зробити вітальну листівку - крім вашої праці вона не коштувати багато.