Прощання з королем. Остання путь Майкла Джексона

Більше 17 тисяч шанувальників Майкла Джексона прийшли у вівторок на церемонію прощання з королем поп-музики у спортивно-розважальному центрі Staples Center, що у Лос-Анджелесі.

Трансляцію прощання наживо вели багато телеканалів по всьому світі. Також за церемонією слідкували мільйони інтернет-користувачів.

Втім, тіло Майкла Джексона поки не віддали землі, оскільки досі продовжується медицинська експертиза, що має встановити причину смерті співака - Майкл Джексон помер 25 червня у віці 50 років.

Остання путь

Ранок вівторка розпочався з півгодинного збору сотень родин і друзів у каплиці на цвинтарі Hollywood Hills Forest Lawn, повідомляє CNN.

Труну з тілом співака - з бронзи, оздоблену 14-каратовими золотими пластинами та оксамитом, ціною в 20 тисяч доларів - помістили на катафалк для 10-мильної подорожі до арени.

Фото NYT

Кортеж чорних лімузинів і спортивних автомобілів супроводжувала поліція. Три тисячі поліцейських, тобто третина поліції Лос-Анджелеса, забезпечували порядок під час руху кортежу. Вартість витрат на безпеку оцінили в 2-4 мільйони доларів.

Прощання з королем

Безкоштовні квитки для 17 500 шанувальників Майкла Джексона на траурну церемонію були розподілені методом лотереї з-поміж 1 мільйона 600 тисяч тих, хто лишив заявки на сайті. Як пише The New York Times, фани поп-короля прийшли на церемонію, вбрані у найвідоміші його костюми, втім більшість все ж таки була в чорному.

Бронзову з позолотою труну Джексона винесли на сцену його брати. Всі вони були вдягнені у темні костюми, з жовтими краватками та однією блискучою рукавичкою.

Фото NYT

Попрощатися з Майклом Джексоном прийшли відомі співаки, актори, політики і спортсмени. Серед них Стіві Вандер, Квін Латіфа, Мерайя Кері, Лайонел Річі, Ашер, Джон Майер, акторка Брук Шилдс, діти борця за права темношкірих Мартіна Лютера Кінга.

Крім того, зі сцени зачитали звернення Нельсона Манделли. "Ми завжди захоплювалися його талантом, йому завжди вистачало сил переступити через особисті трагедії на шляху до тріумфу. Майкл був гігантом і легендою музичної індустрії. Ми в жалобі разом з мільйонами його прихильників по всьому світу".

Слова, що змусили світ плакати

Наприкінці до мікрофону із прощальним словом підійшла 11-річна дочка Майкла Джексона Періс Кетрін, чиї слова змусили заплакати весь світ.

"Від самого мого народження тато був найкращим батьком, якого ви тільки можете уявити. Я тільки хочу сказати, що я дуже його люблю". Як пізніше розповіли координатори церемонії, промова дівчинки не була запланована завчасно.

Місце поховання поп-короля досі невідоме. Однак припускається, що це може бути або цвинтар Hollywood Hills Forest Lawn, або ж обійстя Джексона "Neverland".

Мільйони сердець у скорботі

Півторагодинну церемонію прощання з Майклом Джексоном дивилися мільйони людей по всьому світу.

Трансляції наживо вели телеканали, церемонію можна було дивитися он-лайн та на великих екранах, встановлених на площах у Лондоні, Нью-Йорку, інших містах та в кінотеатрах.

Фото АР

За даними CNN, церемонію прощання на їхньому сайті дивилися 9,7 мільйонів людей. Світовий трафік мережі у цей час був на 31% більше звичайного.

У свою чергу ВВС додає, що 25 червня, у день смерті Майкла Джексона, 4,2 мільйони користувачів щохвилини по всьому світу заходили на сайти з цією новиною.

Реклама:

Головне сьогодні