Алкоголь може бути причиною раку горла

— 11 серпня 2009, 14:36

Згідно з статистичними даними, кількість випадків захворювання раком губ, язика, ясен і горла серед людей у віці від 40 до 50 років зросла на чверть за останнє десятиліття, повідомляє ВВС.

Британські вчені-онкологи вважають, що збільшення споживання спиртного разом з тютюнопалінням, є найбільш ймовірним поясненням почастішання випадків онкології в ротовій порожнині.

Ще однією можливою причиною захворювання раком такого роду медики вважають недостатню кількість овочів і фруктів у раціоні людини.

Британські вчені опублікували дані, згідно якими, із середини 90-х років кількість чоловіків, що занедужали раком ротової порожнини, зросла на 28%, а жінок - на 24%.

"Це дуже тривожні цифри. Приблизно три чверті випадків виникнення такого раку викликані палінням і вживанням алкоголю", - каже співробітниця асоціації благодійних організацій Хейзел Нанн.

"Люди навіть не уявляють, наскільки тісний зв'язок існує між алкоголем і онкологічними захворюваннями. Хвороба печінки як і раніше вважається основним результатом зловживання алкоголем. Однак все більше і більше людей починають страждати онкологією через свої звички", - впевнений виконавчий директор організації, що проводить антиалкогольну політику, Дон Шенкер.

За словами лікарів, рак ротової порожнини лікується, якщо він виявлений на ранніх стадіях.

Основними ознаками появи захворювання є виразки, тріщини, білі або червоні плями в ротовій порожнині, що не зникають більше трьох тижнів. Біль або неприємні відчуття у вухах можуть також свідчити про розвиток хвороби.

Реклама:

Головне сьогодні