Відсутність інтернету провокує стрес – учені

— 13 жовтня 2009, 17:51

Все більше людей у світі, які знаходяться в зонах без мобільного покриття, чи користувачі, які через технічні несправності не мають доступу до інтернету, відчувають сильний стрес та занепокоєння, повідомляє The Telegraph.

Згідно з результатами дослідження, проведеного компанією Future Laboratory для Virgin Media, 36% користувачів відчували занепокоєння, коли раптово обривався зв'язок з Інтернетом.

Однак 29% опитаних користувачів, навпаки - відчули себе більш вільними.

Що ж стосується респондентів, які користуються Інтернетом на роботі, то цифри тут майже не різняться: 29% відчувають занепокоєння, коли відбувається роз'єднання з мережею, а 28% - відчувають полегшення.

Психологи пояснюють виникнення тривоги та стресу при відсутності доступу до інтернету чи мобільного зв'язку тим, що люби просто побоюються пропустити щось важливе.

"У будь-який момент існує вірогідність пропустити важливий лист чи дзвінок, хтось може залишити вам повідомлення на Facebook, чи можуть з'явитися важливі новини. Якщо люди відчувають, що вони не можуть встежити за цими речами через відсутність Інтернету чи іншого зв'язку, то це природнім чином негативно позначається на їхньому внутрішньому спокої", - зазначив психолог Джеймс Брук.

До речі, найбільше залежними від інтернету є матері, які сидять вдома з дітьми. Так, 85% з них постійно підключені до інтернету. А у 49% з них постійно увімкнений телевізор. Також матусі частіше за інших користуються мобільними телефонами.

"Молоді матусі, які повинні проводити вдома досить багато часу, підтримують зв'язок із зовнішнім світом за допомогою інтернету та мобільних телефонів", - зазначив спеціаліст з виховання дітей.

Реклама:

Головне сьогодні