Розпочався найдепресивніший тиждень року – учені

— 27 жовтня 2009, 08:49

Спад робочого настрою у людей вчені пов'язують з тим, що люди звикають до зменшення світлового дня та довгих темних вечорів.

А днем з найнижчою продуктивність цього року став понеділок 26 жовтня, повідомляє The Daily Telegraph з посиланням на дані дослідження компанії Promotur.

Згідно з опитуванням, у якому взяли участь 2 тисячі співробітників різних компаній, 52% зізналися, що їм було важко викластись на повну на роботі цього дня. А 8% опитаних взагалі зізналися, що не пішли на роботу.

14% респондентів заявили, що минулого року в останній понеділок жовтня працювали так погано, що отримали зауваження від своїх босів.

На думку учених, більшість людей починають хандрити по мірі того, як дні стають коротшими. Виявлено, що саме з кінця жовтня все більше людей скаржаться на втому та депресію, яка може тривати усю зиму.

"Зимова депресія - це не жарт. Вона може впливати на роботу, не дозволяючи людям сконцентруватися і займатися щоденними справами, а також на стосунки і на соціальне життя, змушуючи людей відчувати роздратування і небажання спілкуватися", - зауважив доктор Крістіан Джессен.

За словами психолога, причиною така сезонна депресія спровокована недостатністю світла.

Джессен зауважив, що на зимову депресію щорічно страждають близько 2 мільйонів британців.

"Краще лікування - отримувати більше світла", - поділився психолог рецептом від сезонної хандри.

Реклама:

Головне сьогодні