Українці планують дарувати на новорічні свята косметику

— 12 листопада 2009, 13:45

До таких висновків прийшли фахівці аудиторсько-консультаційних компаній, що входять у міжнародне об'єднання Deloitte Touche Tohmatsu, провівши дослідження споживчих настроїв жителів 18 країн Європи, США і ПАР напередодні новорічних і різдвяних свят, повідомляє "Інтерфакс".

Згідно з отриманими даними, на подарунки середньостатистичний українець витратить близько 1,2 тис. грн, на продукти для святкового столу - близько 850 грн, на розваги - близько 450 грн.

При цьому найбільш популярними подарунками, які українці планують подарувати членам родини та друзям, стали косметика і парфумерія, прикраси для інтер'єру і солодощі.

У країнах Євросоюзу найбільш популярним подарунком визнана книга.

Дослідження також показало, що українці в поточному році відмовляються від "імпульсивних" покупок і планують купувати товари та продукти переважно українського виробництва.

На думку партнера компанії "Делойт енд Туш ЮСК" (Київ) Вікторії Чорновол, це свідчить про те, що споживач у зв'язку з кризою почав купувати менш дорогі товари і подолав неприйняття вітчизняного продукту.

Крім того, 52% опитаних мають намір купувати продукти та подарунки в супермаркетах, тоді як 51% респондентів повідомило, що будуть робити покупки і на ринках.

У дослідженні взяло участь понад 700 осіб у віці від 18 до 65 років через інтернет-анкетування, 80% з яких жителі Харкова, Києва, Львова, Одеси, Миколаєва, Дніпропетровська, Донецька і Сум.

ЗАТ "Делойт енд Туш ЮСК" входить в об'єднання Deloitte Touche Tohmatsu і надає послуги в сфері аудиту, оподаткування, управлінського і фінансового консультування в Україні.

Реклама:

Головне сьогодні