Відомою повією виявилася професорка університету

— 16 листопада 2009, 17:28

Виявилося, що під псевдонімом Belle De Jour писала доктор наук Брук Маґнанті. У своєму інтернет-щоденнику жінка розповідала про те, як вона заробляла на докторську дисертацію, працюючи високооплачуваною повією, повідомляє ВВС.

Питання про те, хто ховається під псевдонімом Belle De Jour давно цікавило журналістів та читачів. Та найбільше цікавість до імені авторки зросла після того, як пікантні мемуари було екранізовано у вигляді телесеріалу.

Та лише зараз 34-річна жінка вирішила оприлюднити своє ім'я. За словами Брук Маґнанті, постійні приховування свого імені заганяли її в параною.

"Я більше не хочу, щоб наді мною висіла ця величезна таємниця", - зізналася Маґнанті виданню Sunday Times.

"Зробивши це, я почуваюся набагато краще. Не треба брехати, приховувати щось від близьких мені людей. Є можливість показати моє минуле в секс-бізнесі усім, хто критикує і сумнівається", - пояснила вона.

Маґнанті також додала, що побоювалася розкриття справжньої особистості Belle De Jour її колишнім кавалером.

"Раніше анонімність була виправданою - вона завжди буде потрібною для письменників, чия творчість є занадто небезпечною чи суперечливою, щоб підписуватися власним іменем", - зауважила вона.

Маґнанті, яка зараз живе в Брістолі і працює науковцем-дослідником в Брістольській ініціативі з досліджень в галузі дитячої охорони здоров'я, стала повією, коли їй потрібна була робота, яка залишала б їй вдосталь вільного часу на навчання

Жінка працювала повією з 2003 року до кінця 2004 року, і виявила для себе ту працю "набагато більш приємною", ніж була її позмінна робота у в якості комп'ютерного програміста.

Та вона вирішила тримати свої подвійне життя у таємниці навіть тоді, коли завела інтернет-щоденник з розповідями про пережите.

Незважаючи на шокуюче зізнання, у Брістольському університеті запевнили, що це жодним чином не вплине на їхнє ставлення до своєї співробітниці.

"Ці сторони минулого пані Маґнанті не мають жодного стосунку до її нинішньої ролі в університеті", - пояснив речник університету.

Так само позитивно налаштоване й керівництво видавництва, яке свого часу обпібліковало роман про життя екс-повії.

"Рішення Belle De Jour оприлюднити своє справжнє ім'я було дуже сміливе, і ми підтримуємо її рішення зробити це. Ми публікуємо її книги з 2005 року і з нетерпінням чекаємо продовження цієї співпраці", - йдеться у заяві на сайті видавництва.

Реклама:

Головне сьогодні