ФБР розсекретило досьє на Майкла Джексона

— 23 грудня 2009, 18:23

Федеральне бюро розслідувань США оприлюднило більше 300 сторінок раніше засекречених документів, що мають відношення до нещодавно померлого співака Майкла Джексона, передає ВВС.

Зокрема, у їх числі інформація, що стосується 1993 і 2004 років, коли поп-короля звинувачували в домаганнях до неповнолітніх, а також у справі про вимагання, в якому він був постраждалим.

Документи були оприлюднені відповідно до закону про свободу інформації у відповідь на запит від ряду інформаційних агентств, у тому числі The Associated Press. Вони показали, що ФБР неодноразово співпрацювало з місцевою владою протягом 1993 і 2005 років.

Незважаючи на діючий в США закон про свободу інформації, трохи більше половини досьє ФБР на Майкла Джексона розсекречено не буде.

Що ж стосується раптової смерті 50-річного співака в червні цього року, то жодних нових подробиць про це у розсекречених документах немає.

У документах ФБР йдеться, що у 1993 році поліція Лос-Анджелеса почала розслідування справи про можливе домагання Майкла Джексона 13-річного Джорді Чендлера - на підставі заяви, яку подав батько дитини.

Джексон завжди люто відкидав ці твердження, і офіційно звинувачення йому так і не було пред'явлено. Та на початку 1994-го року в результаті позасудового врегулювання справи він виплатив Чендлер суму, приблизно рівну 20 мільйонам доларів.

В одному з документів є відомості, що в 2004-му році, коли в Каліфорнії проходив процес за звинуваченням Джексона в домаганнях, поліція каліфорнійського міста Санта-Марія звернулася за підтримкою до ФБР, вважаючи, що через пильну увагу світових ЗМІ до цієї справи судові слухання можуть стати "зручною мішенню для тероризму".

Свідчень наявності терористичної загрози ФБР тоді не виявило, однак надало місцевим слідчим технічну і слідчу допомогу. А в червні 2005-го суд виправдав співака за всіма статтями обвинувачення.

Реклама:

Головне сьогодні