Паралізований британець самостійно перетнув Атлантику

— 11 січня 2010, 10:08

Джефф Холт стартував з острова Лансароте на Канарах 10 грудня минулого року, передає ВВС.

Майже через місяць - 8 січня 2010-го року - він дістався до берега острова Тортола, в затоці Кейн Гарден на Британських Віргінських островах.

На березі його зустріли дружина Елейн і син Тімоті.

В цілому 18-метровий катамаран Холта "Нездійснена мрія" подолав відстань у 4345 км.

За словами яхтсмена, на планування та підготовку цієї подорожі пішло кілька років. Так, спеціально побудоване невелике судно довелося пристосувати для пересування по ньому на інвалідному візку, а управління здійснювалося натисканням кнопок, які, у свою чергу, приводили в дію гідравлічні механізми.

Найбільш серйозні труднощі в трансатлантичному переході Холт відчував через слабкий вітер і неполадки двигуна.

На катамарані разом з ним перебувала доглядальниця Сюзанна Скотт. У її обов'язки входили прання і готування, все ускладнювалося тим, що весь місяць Сюзанна страждала від морської хвороби.

Окрім цього мореплавателя в подорожі супроводжував відеооператор, проте в управлінні судном Холт не вдавався ні до чиєї допомоги.

Фото з сайту ВВС

У 1984 році в результаті невдалого підводного запливу Джефф Холт зламав шийний відділ хребта, що, у свою чергу, призвело до паралічу кінцівок і обмеженої рухливості рук.

До нинішнього плавання чоловік перетинав під вітрилом Атлантику тричі, останній раз - більше 25 років тому.

Два роки тому Холт проплив під вітрилом навколо Великобританії, став знову ж таки першим в історії паралізованим, який зумів це зробити сам.

Реклама:

Головне сьогодні