Мільйони китайців не зможуть знайти собі наречену через брак дівчат

— 11 січня 2010, 13:48

Про це свідчать дані доповіді Китайської академії соціальних досліджень, повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на "China Daily".

Фахівці також прогнозують зростання кількості шлюбів, в яких жінки будуть старшими за чоловіків. Це може стати наслідком зростаючої диспропорції в співвідношенні жінок і чоловіків на користь прекрасної статі, що спостерігається в Китаї з 1980-х років.

За останніми даними, наразі в країні на 119 хлопчиків народжується 100 дівчаток, в окремих провінціях цей показник становить 130 на 100.

"Спосіб мислення людей значно змінився за останні 20 років. Молоді пари не бажають мати другу дитину або просто живуть без дітей", - заявив співробітник Академії Ян Хуа.

У китайських сім'ях традиційно віддається перевага хлопчикам, а з початком державної політики "Одна сім'я - одна дитина", покликаної обмежити зростання населення країни, багато пар почали робити аборти у випадку, якщо УЗД показувало, що в них має народитися дівчинка.

За словами вчених, такі вибіркові аборти "неймовірно широко поширені". Особливо вони характерні для сільської місцевості, додає ВВС.

Реклама:

Головне сьогодні