Тест

Помер "батько італійської кави" Еміліо Лавацца

Еміліо Лавацца близько 40 років керував компанією, яка носила його ім'я. За цей час марка Lavazza стала популярна у всьому світі. У себе на батьківщині, в Італії, ця компанія контролює майже половину всіх роздрібних продажів, передає Бі-Бі-Сі.

"Він не був публічною персоною. (Люди з Туріну) дуже цінують своє приватне життя. Але саме Еміліо вивів цю компанію на міжнародний ринок", - заявив прес-секретар компанії Lavazza.

Оберігаючи та цінуючи свій спокій і приватне життя, синьйор Лавацца дав лише одне інтерв'ю італійській газеті. Як розповів представник компанії, це сталося 15 років тому.

Всесвітньо відома компанія Lavazza була заснована дідом Еміліо Луїджі Лавацца в 1895-му році. Сам Еміліо прийняв керівництво кавовим бізнесом після смерті свого батька, якого, як і діда, звали Луїджі, в 1971-му році.

Саме Еміліо розгорнув маркетингову кампанію за межами не тільки Турина, але і всієї Італії, завдяки чому в деяких країнах слово "лавацца" стало майже синонімом слову "еспресо".

Перше зарубіжне представництво Lavazza було відкрито в 1982-му році у Франції. Зараз компанія працює навіть у таких країнах як Бразилія та Індія і є шостою в світі компанією за обсягами обсмажування кави.

Згідно з попередніми підрахунками, обсяг продажів Lavazza за 2009-й рік може становити більше 1,1 мільярдів євро.