Вчені з’ясували, які жінки надають перевагу мачо

— 17 березня 2010, 10:38

Науковці схильні пояснювати це тим, що жінка асоціює підкреслено чоловічі риси зовнішності свого обранця зі здоровою генетикою, що в умовах боротьби за виживання є найбільшою перевагою для нащадків.

Але недоліками чоловіків типу "мачо" жінки називають те, що їх вважають схильними до нетривалих стосунків, агресії, не зацікавленими у кооперації та невірними, повідомляє "Німецька хвиля".

Саме тому, на думку вчених, жінки у країнах з високим рівнем життя набагато рідше надають перевагу таким представникам сильної статі, обираючи чоловіків з менш вираженими маскулінними рисами зовнішності, вважаючи їх більш надійними партнерами і турботливими батьками для своїх дітей.

У дослідженні взяли участь 4794 жінки віком від 16 до 40 років з 30 країн, серед яких були Німеччина, Румунія, Бразилія, Канада та Швеція. Піддослідним показували "фемінізовані" і "маскулінізовані" портрети чоловіків, оброблені з допомогою художньої графіки.

Результати дослідження було порівняно зі статистичними даними Всесвітньої організації охорони здоров'я про ці країни: тривалість життя, стан здоров'я, показник дитячої смертності, частота епідемій інфекційних хвороб тощо.

Висновок: чим нижчим є індекс здоров'я нації, тим вища частота обрання жінками типових мачо. Незалежно від рівня освіти, матеріального стану чи віку піддослідних. Жінки з дуже бідних країн світу участі у дослідженні не брали.

Результати дослідження опубліковано у фаховому виданні "Proceedings of the Royal Society B".

Реклама:

Головне сьогодні