Папа Римський пробачив гріхи "The Beatles"

— 12 квітня 2010, 17:00

Зокрема, музикантам пробачені їхні блюзнірські висловлювання, вживання наркотиків та навіть "сатанинські послання" у текстах пісень.

Так, через 40 років після розколу легендарного гурту на першій шпальті офіційної газети Ватикану "L'Osservatore Romano" розміщено схвальну статтю про "коштовний діамант" "The Beatles", їхні досягнення та "гарні мелодії", пише The Telegraph.

Таке раптове палке захоплення може здивувати багатьох католиків, враховуючи публічні напади учасників гурту на організовану релігію.

До того ж, пропаганда сексу, наркотиків та рок-н-ролу як способу життя також сприяли тому, аби Ватикан вважав "The Beatles" нічим іншим, як джерелом поганого впливу.

"Це правда, що вони вживали наркотики, через свій успіх жили життям, сповненим надмірностей, навіть казали, що вони більші за Ісуса та лишали загадкові послання, які, ймовірно, були навіть сатанинськими", - пишеться у статті.

"Вони не стали б найкращим прикладом для сьогоднішньої молоді, проте вони в жодному разі не були й гіршими. Їхні гарні мелодії змінили музику та продовжують дарувати задоволення", - стверджує газета.

До слова, не вперше у Ватикані пробачають музикантам їхні колишні гріхи. Так, у 2008-му році Папа Римський вже пробачив учаснику "The Beatles" Джону Леннону його зухвале висловлення 40-річної давнини.

"Християнство піде. Воно зникне та відступить. Я не мушу сперечатися про це, я правий та цьому буде підтвердження. Зараз ми більш популярні, аніж Ісус, я не знаю, що зникне першим - рок-н-рол чи християнство", - заявив колись Леннон.

[L]Та після 40 років у Ватикані вирішили, що це були лише "хвастощі англійського хлопця з робочого класу, який намагався впоратися із несподіваним успіхом".

Попри те, що сер Пол МакКартніта Джордж Харрісон були похрещені як католики, вони ніколи не слідували за вірою. Наприкінці 1960-х усі члени гурту захопилися східним містицизмом, а Харрісон пізніше став відданим послідовником руху "Hare Krishna".

"Що до мене, Бог є у моєму житті. Я не уникаю цього. Я думаю, що був у пошуку з 1960-х", - зізнався нещодавно майже 70-річний Рінго Старр.

Нагадаємо, минулого літа сам Папа Римський Бенедикт XVI записав свій дебютний альбом на тій самій студії, де колись творили "The Beatles".

Реклама:

Головне сьогодні