Ревнощі роблять жінок сліпими – вчені

— 15 квітня 2010, 11:14

Фігуральний вислів "засліплена ревнощами" виявився правдою. Так, психологи з США з'ясували, що ревнощі мають такий сильний емоційний вплив на жінок, що у тих погіршується здатність до зорового сприйняття дійсності, пише The Telegraph.

"Мова соціальних стосунків наповнена візуальними метафорами. Відомо, що емоції впливають на настрій, поведінку і фізичне здоров'я. Та, схоже, емоції проникають так глибоко, що торкаються процесів, пов'язаних з візуальною свідомістю", - йдеться у звіті вчених, опублікованому у виданні Emotion.

Група науковців, на чолі з професорами психології з Далеварського університету США Стівеном Мостом та Жаном Філіппом Лоренцо провели експеримент за участю 25 гетеросексуальних пар.

Перед жінками стояло наступне завдання: виявити на моніторі комп'ютера зображення красивих краєвидів, що чергувалися неприємними для сприйняття картинками.

Водночас, їхні партнери сиділи поруч за іншим комп'ютером і оцінювали красу зображених на фото краєвидів. Однак в якийсь момент психологи змінювали задачу і просили чоловіків оцінити красу жінок, зображення яких також виводилися на монітор.

Після експерименту науковці цівкалися у жінок, на скільки їх дратувало те, що їхні чоловіки оцінювали привабливість інших жінок.

У результаті виявилося, що ті жінки, які відучували сильні ревнощі під час експерименту, гірше впоралися із завданням виявлення краєвидів. Тобто, у буквальному сенсі не помічали красиві фотографії, концентруючись на тому, що їхні кохані розглядають зображення красунь.

Реклама:

Головне сьогодні