Уперше в свідоцтві про народження записані дві мами

— 20 квітня 2010, 12:00

На початку квітня 38-річна Наталі Вудз народила на світ донечку Лілі Мей Бетті Вудз. У свідоцтві про народження малечі замість імені батька, анонімного донора сперми, стоїть ім'я лесбійської партнерки Наталі, 47-річної Елізабет Ноулз, повідомляє "The Daily Mail".

Наталі Вудз значиться у документах малечі як "мати", Елізабет вписано до графи "один з батьків" ("parent").

Традиційна форма свідоцтва про народження, яка використовувалась останні 170 років, обов'язково містить графи "батько" та "мати". Свідоцтва такого зразка й надалі видаватимуть гетеросексуальним сім'ям.

Натомість ухвалений у 2008-му році відповідний закон відкрив шлях для того, аби вперше у історії Великобританії у свідоцтві про народження дитини з'явився запис про двох батьків однієї статі.

Звісно, усе це викликало тривогу у християнських організацій та захисників традиційних сімейних цінностей.

Пара, яка мріє про ще одну дитину, зійшлася на тому, що маленька Лілі Мей називатиме Наталі "матусею", а Елізабет - "мамою Б".

Дитинка вагою майже у три з половиною кілограми з'явилася на світ 31 березня у спеціальному басейні на терасі будиночку своїх матусь у містечку Брайтон.

Батьки Наталі Вудз, новоспечені дідусь та бабуся, жодного разу не бачили маленької онуки. Вони не схвалюють спосіб життя своєї доньки та не спілкуються з нею.

"Дитина потребує безперечної любові, а саме це ми з Бетті дамо Лілі Мей з достатком", -запевняє Вудз.

Жінки разом вже 15 років. Вони заручені та незабаром збираються взяти цивільний шлюб.

Реклама:

Головне сьогодні