Японських молодят благословив робот

— 17 травня 2010, 13:02

Незвичного "священика" звати i-Fairy, і зазвичай цей розумний агрегат використовується в якості музейного екскурсовода, повідомляє The Daily Mail.

Проте з нагоди одруження професора робототехніки Томохіро Шибата із працівницею компанії, яка й виробляє цих роботів, Сатоко Іноу, i-Fairy прикрасили квіточками та дещо змінили програму.

"Насправді роботи - це те, завдяки чому ми почали зустрічатися, тож моя дружина запропонувала і ми вирішили, що хочемо влаштувати таке весілля", - розповів Шибата.

Виголосивши свою урочисту обітницю, наречена додала, що їй хотілося б на прикладі власного весілля показати людям, що роботи можуть стати в пригоді у повсякденному житті.

"Я завжди відчувала, що роботи можуть бути більш інтегрованими до людського повсякденного життя. Цей милий робот є частиною моєї компанії і я вирішила, що дуже хочу, аби він був присутній на моїй церемонії", - розповіла Іноу.

На завершення церемонії i-Fairy урочисто "прогавкав" молодятам: "Вітаю з одруженням".

Нині Японія є батьківщиною для більш ніж половини промислових роботів світу. Очікується, що невдовзі ця галузь зросте до понад 10 мільярдів доларів.

У країні стрімко зростає кількість літніх людей, тож експерти припускають, що роботи могли б широко використовуватися в якості кухарів, доглядальниць та прибиральників.

Реклама:

Головне сьогодні