Тест

Післяпологова депресія мучить не лише жінок, але й чоловіків

Депресії в молодих татусів викликає збільшення фінансових витрат, зміна стосунків між партнерами, страх перед батьківською відповідальністю, пише The Daily Mail.

Свою роль відіграє й недосипання під час перших тижнів життя дитини, збільшення обсягів хатньої роботи, запевняють фахівці з Медичної школи Східної Вірджинії.

Рівень показників депресії серед молодих батьків виявився вдвічі більшим, ніж у пересічних чоловіків. Доки дитині не виповниться 12 тижнів, кожен четвертий татко занепадає духом.

Загалом під час дослідження було використано дані щодо 28 тисяч осіб, його результати були опубліковані в журналі Американської медичної асоціації.

Відомо, що кожна десята жінка страждає від післяпологової депресії, навіть якщо досі вона не мала жодних проблем із душевним здоров'ям. Без належного лікування цей стан може тривати по кілька місяців.

Більшість жінок стикається також із так званим "дитячим блюзом" - сумним настроєм на кілька днів невдовзі після народження дитини. Проте справжні післяпологова депресія може накрити матір і через шість місяців.

Очільник дослідження Джеймс Полсон наголошує на серйозності проблеми батьківської депресії, оскільки вона "має істотний вплив на дитину в плані емоцій, поведінки та розвитку".